SKANDAL POTRESA SVETSKI SPORT U Parizu favorit za zlato, zbog polnih odnosa je čeka suspenzija sa Olimpijskih igara?!

13:35 | 07-03-2024

Ostali sportovi 0

Izuzetno su teški dani pred Francuskinjom...

SKANDAL POTRESA SVETSKI SPORT U Parizu favorit za zlato, zbog polnih odnosa je čeka suspenzija sa Olimpijskih igara?!
Shutterstock/Olimpijski krugovi

Francuska mačevalka Isaora Tibu nalazi se u velikom problemu zbog kog bi mogla da propusti Olimpijske igre, iako je jedna od glavnih uzadnica svoje zemlje na pomenutom takmičenju koje će se ovog leta održati u Parizu! 

Isaora je dobila pozitivan test na ostarin, zabranjeni lek koji povećava mišićnu masu i pomaže gubitku potkožne masti, a test je zvanično rađen sredinom januara. 

Kazna za doping može da se izbegne samo ako dokaže svoju verziju uzimanja zabranjene supstance, a koja glasi da je za sve kriv njen dečko, poznati američki mačevalac, Rejs Imboden, koji je Francuskinju navodno seksualno zarazio. Odnosno, putem polnih odnosa.

Isaora Tibu EPA-EFE/MOHAMED HOSSAM
 

Pomenuta Francuskinja ima 32 godine, 12 medalja na Svetskim prvenstvima (uključujući i zlatnu) i 11 na evropskim. Na OI u Tokiju uzela je srebro sa koleginicama iz francuskog tima. Takođe, predviđalo joj se da bi zlato mogla da uzme u Parizu i u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Ono što Isaoru može da spasi jesu dva sportska slučaja gde su ukinute suspenzije posle pronalaska ostarina u organizmu. I tada su kanadski kanuista i američki igrač softbola dokazali da su se "zarazili" putem polnih odnosa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading