ODLAZAK VELIKE ŠAMPIONKE Bila je najbolja na svetu i osvojila prvi trofej Lige šampiona

13:03 | 08-03-2024

Ostali sportovi 0

U Beogradu je u 74. godini preminula Ivanka Šuprinović-Vladović, kapitenka možda i najboljeg rukometnog tima ikada

Ivana Vladanović
Printscreen

Tužna vest potresla je srpski sport, preminula je velika Ivanka Šuprinović-Vladanović! U 74. godini života nas je napustila kapitenka najvećeg tima koji je srpski ženski rukomet ikada video, generacije Radničkog sa Crvenog krsta koja je harala Evropom.  

Rođena u Virovitici počela je da se bavi rukometom u Lokomotivi iz Virovitice, ali ju je brzo zapazio Radnički i doveo. U ovom klubu je igrala od 1968. do 1981. i osvojila 17 trofeja. Najbitnije su svakako dve titule u Ligi šampiona 1976. i 1980. koje je uzela kao kapitenka. Za vreme provedeno u klubu grala je još jedno finale i dva polufinala, a bila je kapitenka u generaciji najbolje rukometašice ikada u izboru IHF-a Svetlani Ceci Kitić. 

- Kada me neko upozna odmah krenu priče o Radničkom, a ne o reprezentaciji. To je nešto za sva vremena kada danas govore: 'Kakvi ste vi bili vanzemaljci!' Nismo imale adekvatnog rivala, igrale samo sa muškarcima. Kao ekipu nas je krasilo zajedništvo, zajedno smo ručale, živele, izlazile, stalno diskutovale šta možemo da popravimo da naš Radnički bude bolji. Retko smo tugovale pošto smo uglavnom pobeđivale taj naš Radnički je bio nešto što se javlja jednom u sto godina kao Metaloplastika u muškom rukometu - rekla je Svetlana Ceca Kitić o toj ekipi.  

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading