KO JE BOKSERKA KOJA JE OTIŠLA U PARIZ? Sara Ćirković napada zlato na OI, a nije joj teško da putuje 90 kilometara na treninge

17:06 | 11-03-2024

Ostali sportovi 0

Nekoliko reči o našoj bokserki koja je izborila plasman na Olimpijske igre.

Sara Ćirković
BSS

Privukla je Sara Ćirković veliku pažnju domaće javnost plasmanom na Olimpijske igre u Parizu. Postala je tako 80. sportista iz Srbije sa normom za najveću sportsku smotru.

Ali, ko je Sara Ćirković koja je obradovala Srbiju? Radi se o jako talentovanoj bokserki kojoj ne fale ambicije i koja cilja zlatnu medalju u Parizu!

To je otkrila u intervjuu za Alo pre malo više od godinu i po dana.

- Počela sam sa boksom sa 13 godina i do sada mi nije palo na pamet da odustanem. Uspesi u omladinskoj konkurenciji, titule evropske i svetske prvakinje guraju me napred, želim da i u najjačoj konkurenciji nastavim sa velikim ostvarenjima. Olimpijske igre su vrhunac svakog sportiste, ali u Pariz ne želim da idem reda radi, hoću medalju, napašću zlato pa šta bude.

Inače je Ćirković zlatna sa Evropskog i Svetskog prvenstva za omladince u 2022. godini na turnirima održanim u Sofiji i Alikanteu. 

Prošle godine je osvojila zlato i na EP za mlađe seniore u Budvi. Maltene gde god da se pojavi osvaja najveća priznanja.

- Pet godina smo zajedno u klubu i postali smo odličan tim. Sara je šampion jakog karaktera. Pre svega je dobra osoba koja je prošla mnoge prepreke i iskušenja i nikad nije poklekla. Izgradila se u pravu ličnost i ubeđen sam da će Srbiji doneti titulu svetskog šampiona i u seniorskoj konkurenciji - otkrio je za naš portal njen trener Mirko Ždralo koji je inače trenira u BK Obiliću iz Zvornika.

sara Marko Metlaš/Alo
 

 

Na pada Sari teško ni to što putuje dnevno 90 kilometara samo kako bi trenirala sport koji toliko voli.

- Iako sam rođena u Bratuncu, treniram i idem u školu u Zvorniku. To je 45 kilometara razdaljine. Dnevno putujem 90 kilometara ali ništa mi nije teško jer je boks moja velika ljubav i strast. Roditelji mi pomažu da sve stignem na vreme, sestra me zdušno podržava u karijeri, a trener Mirko Ždralo mi otkriva sve tajne plemenite veštine. Spremna sam za seniorsku konkurenciju, već sparingujem sa starijim devojkama od sebe i u martu me čeka Svetsko prvenstvo u Indiji. To je moja nova šansa i novi korak ka samom vrhu - rekla je Ćirkovićeva za Alo.

I ne samo da ga voli, već je i izuzetno uspešna u njemu. A na OI u Parizu će imati prilike da i široj javnosti pokaže koliko je zaista uspešna.

A navijamo svi da to uradi medaljom. Zlatnom. Zašto da ne? Iako se na njih "pretplatila"...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading