PARTIZAN POBEDIO ZVEZDU U DERBIJU Ljuta bitka "večitih" rivala pripala crno-belima

21:00 | 17-03-2024

Ostali sportovi 0

Odbojkaši Partizana slavili su u večitom derbiju nad Crvenom zvezdom u meču 21. kola rezultatom 3:1 (25:23, 20:25, 25:18, 25:13)

odbojka
EPA-EFE/NICOLA MASTRONARDI

Meč je počeo tvrdo, onako kako se očekuje od svakog večitog derbija. Serijom 5:0 sredinom seta crno-beli su došli do malo osetnije prednosti (15:10), koji su održavali do samog kraja tog perioda igre. Ipak, "mirisalo" je na dramu, pošto je Zvezda uspela da smanji prednost na 24:23, ali više od toga nije mogla. 

Konsolidovali su se odbojkaši Zvezde u drugom setu, odmah na startu počeli da vode sa maksimalnom prednošću od tri poena i to vođstvo držali do kraja meča, te je semafor pokazivao 20:25.

U trećem setu je počeo pad crveno-belih, koji su, kako je vreme prolazilo, tonuli sve dublje i dublje.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Uhvatio je Partizan ritam i držao se na minimalnoj prednosti sve do sredine trećeg perioda igre, kada je mini-serijom 4:0 (17:12) rešio sve nedoumice. Crveno-beli ni u ovom setu nisu uspeli da im pariraju, a onda su u potpunosti poklekli i u poslednjem, četvrtom. 

Odbojkaši u crno-belim dresovima poveli su sa 5:0, prednost je neprestano rasla na 10:2, pa sve do 24:12, kada je bilo kristalno jasno ko odnosi pobedu iz derbija. 

Ovo je Crvenoj zvezdi drugi uzastopni poraz, ali je i dalje prva na tabeli sa 46 bodova. Na drugoj strani, Partizan je treći, sa tri boda manje i četvrtim trijumfom u nizu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading