Kristina Kulhulova šampionka 61. “Beogradskog pobednika”

21:20 | 17-03-2024

Ostali sportovi 0

Do sada je važila deviza “boks je u modi”, sada na popularnosti dobija nova “ženski srpski boks je u modi”

61. Beogradski pobednik
Foto: BSS

Plemenita veština u srpskom taboru dama neprestano jača, što se iz meseca u mesec vidi na rezultatima, kvalitetu, tako i novim licima koja osvajaju medalje za Srbiju i čine ovaj sport sve jačim i prelepim.

Završene su finalne borbe u ženskoj konkurenciji na međunarodnom bokserskom turniru ''Beogradski pobednik - Memorijal Branko Pešić''.  U hali “Aleksandar Nikolić” srpske bokserke pokazale su veoma jak potecijal i profesionalnost i uspele da osvoje pet zlatnih medalja, dve srebrne i pet bronzanih. 

61. Beogradski pobednik Foto: BSS
 

Krunisanje 61. „Beogradskog pobednika“ u hali „Aleksandar Nikolić“

Na samom početku finalnog dana 61. po redu “Beogradskog pobednika” Kristina Nađ Varga izgubila je od prestavnice Francuske Glorije Dalmeide 0:5, Jasmina Nađ je bez borbe došla do zlata jer je meč predala takođe naša takmičarka Sandra Bril. Ni Dragana Jovanović nije ulazila u ring za finalni meč jer joj je susret predala Francuskinja Kaejla Mopin. a naša Jelena Zekić porežena je od predstavnice Francuske Stelin Grosi 0:5.

61. Beogradski pobednik Foto: BSS
 

Usledilo je briljantno izdanje srpske reprezentativke Natalije Šadrine koja je savladala Hrvaticu Deu Bolancu 5:0, istim rezultatom slavila je I naša reprezentativka Kristina Kulhulova protiv Francuskinje Megan de Kler 5:0. Pobedu I zlatnu medalju osvojila je i naša bokserka Anastasija Lukajić koja je pobedila Mađaricu Reginu Lakos 5:0. Srebro je otišlo u ruke srpske bokserke Nikoline Gajić koja je izgubila od Francuskinje Mišel Davin 0:5, dok je srpska superteškašica Sara Miljković u izvanrednom meču u kome je njena protivnica imala I brojenje nakon žestokog udarca naše Sare pobedila 3:2 reprezentativku Mađarske Reku Hofman, osvojila zlato i ponela naslov najbolje tehničarke ovog takmičenja.

61. Beogradski pobednik Foto: BSS
 
61. Beogradski pobednik Foto: BSS
 

Za najbolji par ovog prestižnog evropskog turnira u ženskoj kategoriji izabrane su Natalija Šandrina iz Srbije i predstavnica Hrvatske Dea Bolanca. Najbolja strana bokserka je Mišel Davinea iz Francuske, najbolja domaća bokserka je Dragana Jovanović, najbolja reprezentacija je domaćin Srbija. Pehar namenjen najboljoj bokserki 61. po redu “Beogradskog pobednika – memorijala Branko Pešić” otišao je u ruke Kristini Kulhulovoj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading