TRADICIJA JE TU DA SE POŠTUJE Maratonska šuma bogatija za 37. novih stabala (FOTO)

15:05 | 18-03-2024

Ostali sportovi 0

U susret 37. Beogradskom maratonu, u „Maratonskoj šumi“ u Parku prijateljstva na Ušću danas je zasađeno 37 novih sadnica koje je doniralo Javno komunalno preduzeće Zelenilo Beograd.

Beogradski maraton
Beogradski maraton

 

Projekat „Maratonska šuma“ nastao je pre tri godine sa idejom da se podigne svest učesnika maratona i šire javnosti o značaju zaštite i unapređenja životne sredine, ali ima za cilj poboljšanja mikroklime u ovom delu Parka prijateljstva.

- Zelenilo Beograd nam već treću godinu donira sadnice, koje zajedno sadimo ovde u Parku prijateljstva praveći zelenu barijeru između mesta gde se ljudi rekreiraju i bulevara kojim prolaze automobili. Maratonska šuma koja danas broji preko 100 stabala je rezultat veoma uspešne dugogodišnje saradnje sa gradom Beogradom, kao pokroviteljem Beogradskog maratona - izjavio je Darko Habuš direktor Beogradskog maratona ovim povodom.

- Veliko nam je zadovoljstvo što već treću godinu za redom, na poziv Beogradskog maratona, učestvujemo u formiranju Maratonske šume. Ova, sada već tradicionalna sadnja, za nas ima poseban značaj, jer se svim učesnicima i poštovaocima rekreativnog trčanja ukazuje na značaj uređenja zelenih površina u našem gradu i značaju posla koje obavlja naše Preduzeće - izjavio je Dušan Tojagić, v.d. generalnog direktora JKP "Zelenilo-Beograd".

Beogradski maraton Beogradski maraton
 

Mladen Đorić iz Privredne komore Srbije najavio je potpisivanje sporazuma o saradnji između Beogradskog maratona i Privredne komore Srbije početkom aprila ove godine

- Cilj ove saradnje biće podizanje svesti o zaštiti životne sredine i o održivom razvoju, kao i da pozovemo sve kompanije da podrže zdrav način života.

Odgovorno društveno poslovanje je deo poslovne politike Beogradskog maratona u sferama odnosa prema društvenoj zajednici, zaštiti životne sredine i sprovođenju humanitarnih kampanja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading