OLIMPIJSKE IGRE U KOMŠILUKU Slovenija bi da bude domaćin velikog takmičenja

22:26 | 24-03-2024

Ostali sportovi 0

Pozitivne potvrde iz Italije i Austrije su već stigle, a za sada o potvrdi zajedničke kandidature nedostaje još samo odgovor Olimpijskog komiteta Slovenije.

Zimske olimpijske igre
Tanjug/Ap

 

Predsednik jedne od 20 italijanskih pokrajina – Friuli Venecija Đulije, Masilimilijano Fedriga, saopštio je nakon radnog sastanka lokalnog odbora da će Italija, Slovenija i Austrija podneti zajedničku kandidaturu za organizaciju Zimskih Olimpijskih igara 2034. godine.

Fedriga je poručio da će timovi iz spomenutih država uskoro početi sa radom i pripremom kandidature i podsetio da su iste zemlje zajedničkim snagama bile domaćin Olimpijskog festivala evropske omladine 2023. godine.

- Dovođenje najvažnijeg svetskog sportskog događaja u našu regiju uz zajedničku kandidaturu Italije, Slovenije i Austrije bio bi primer sjajne saradnje utemeljene na dijalogu, želji za mirom i produbljivanjem međusobne kulturne razmeene koja se već godinama razvija, stvorena između naše regije i svih susednih zemalja. Ona na najbolji način predstavlja temeljne vrednosti ujedinjene Evrope - istakao je Fedriga u razgovoru za tamošnji list “Il Piccola”.

Na reči italijanskog političara nadovezala se slovenačka ministarka spoljnih poslova, Tanja Fajon.

- Slažem se sa ovim predlogom, to je sjajna ideja - kratko je istakla Fajon.

Pozitivne potvrde iz Italije i Austrije su već stigle, a za sada o potvrdi zajedničke kandidature nedostaje još samo odgovor Olimpijskog komiteta Slovenije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading