Inženjeri RATEL-a deo tima za kontrolu radio-frekvencija na Olimpijskim igrama u Parizu

13:38 | 01-04-2024

Ostali sportovi 0

Lepo priznanje...

epa
EPA/ETIENNE LAURENT

Šestoro inženjera Regulatornog tela za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) biće deo tima za kontrolu radio-frekvencija tokom održavanja Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu ove godine, saopštili su danas iz ove kompanije.

ŠOK U SVETU SPORTA Favorit za medalju se povukao iz Pariza, niko ne može da veruje

Na održavanju radio frekvencijskog spektra radiće dva tima, a među inženjerima biće samo tri žene od kojih su dve iz Srbije.

RATEL-ovi inženjeri biće deo tima na osnovu sporazuma o saradnji koji imaju sa francuskom Nacionalnom agencijom za frekvencije (ANFR).

Kontrola radio-frekvencija podrazumeva kontrolu upotrebe radio frekvencijskog spektra i rešavanja eventualnih smetnji.

Polovinom marta, u okviru pripreme tehničke podrške, stručnjacima je predstavljena merna oprema, koja će se koristiti za kontrolu radio frekvencijskog spektra, sistem mernih stanica i primenjena softverska rešenja.

Među tehničkim licima koji pružaju podršku organizaciji Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu biće 250 inženjera na terenu, od čega je 107 inženjara iz 19 stranih administracija.

Manifestacija zahteva 100.000 očekivanih privremenih dozvola, 10 gradova gde će se održavati takmičenje i angažman 350 tehničkih lica, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading