"ZLOČINAČKA ZAVERA PROTIV RUSIJE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA" Poznata predstavnica zvanične Moskve iznela ŠOKANTNE TVRDNJE u vezi sa MOK-om

18:35 | 02-04-2024

Ostali sportovi 0

Okupili su se boskeri i bokserke.

epa
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova optužila je danas predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasa Baha da je učestvovao u ''zaveri'' sa Ukrajinom kako bi se ruski najbolji sportisti isključili iz učešća na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

KAO U NACISTIČKIM LOGORIMA Na Olimpijskim igrama SLOVIMA obeležavaju Ruse i Beloruse - PONIŽAVANJE se nastavlja (FOTO)

- Tomas Bah je ušao u političko-administrativnu i, po svemu sudeći, zločinačku zaveru sa jednom određenom stranom da isključi jake sportske takmičare iz međunarodnih takmičenja. Odnos predsednika MOK-a Baha sa Nacionalnim olimpijskim komitetom Ukrajine i njegovim zvaničnicima, kao i prihvatanje 'zahteva za praćenje ruskih sportista' trebalo bi da budu predmet temeljne istrage - napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je to saopštila nakon što su dvojica ruskih šaljivdžija, poznati kao Vovan i Leksus, objavila snimak razgovora sa Bahom, u kojem on veruje da navodno razgovara sa sportskim zvaničnikom iz Afrike, i kada kaže da je MOK uspostavio poseban panel za praćenje medija i interneta i postarao se da sportisti koji otvoreno podržavaju rusku vladu ne mogu da učestvuju na igrama, preneo je Rojters.

- Ponudili smo i ukrajinskoj strani, ne samo da smo ponudili, već smo ih zamolili, da nam dostave svoja saznanja o ponašanju ruskih sportista ili zvaničnika - kaže Bah na tom snimku.

Zaharova je potom dodala:

- Ovakvi zakulisni sporazumi, zasnovani na staroj nemačkoj tradiciji osuđivanja, iz nove perspektive naglašavaju doping skandal koji su naduvali ti isti Nemci, nemački 'istražitelji', i koji je mnoge ruske sportiste nepravedno izbacio iz sportske rutine - navela je Zaharova.

Ona je ocenila razgovor Baha sa šaljivdžijama ''aferom Votergejt'' za MOK i Baha.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading