ALO! NA EP U POREČU Predsednik Hrvatskog saveza: Srpski boks za respekt! (VIDEO)

20:20 | 03-04-2024

Ostali sportovi 0

Srpski bokseri i bokserke su stigli u Poreč na omladinsko Evropsko prvenstvo, a među prvima dobrodošlicu im je poželeo Bono Bošnjak, predsednik Bokserskog saveza Hrvatske

Bono Bošnjak
Alo

Bivši bokser koji je, pored Bijeljine i nekoliko nemačkih klubova nastupao i za šabačku Mačvu (1981-1983), izrazio je nadu da će se naših pet momaka i dve devojke osećati prijatno u Istri i da će bar neko od njih poneti medalju u Srbiju.

- Pozdravljam sve prijatelje i goste, želim da se osećaju lepo u Poreču i da kući ponesu po neko odličje. Imamo jako dobre uslove, kvalitetnu ekipu i pored Evropskog prvenstva u ovoj godini će Poreč biti domaćin i Svetskog prvenstva za mlađe seniore i seniorke. Svi vole da dođu na more, da budu ovde 15 dana i da treniraju i bore se u ovako lepom ambijentu. Dobili smo dva velika takmičenja i nadam se da nikoga nećemo razočarati - poručuje Bošnjak sa obale jednog od bisera Jadranskog mora.

Milica i Nikola najbolji pojedinci na Pojedinačnom prvenstvu Srbije za mlađe kategorije u Prokuplju

Bono Bošnjak Alo
 

Prvi čovek hrvatskog boksa sa zadovoljstvom se osvrnuo na deo karijere koji je proveo u Republici Srpskoj i Srbiji, osamdesedih godina prošlog veka. 

- Nastupao sam za Radnik iz Bijeljine i šabačku Mačvu, sve ukupno četiri godine. Imam tamo puno prijatelja s kojima sam boksovao, a i sada dva saveza - srpski i hrvatski, imaju izuzetnu saradnju. Evo, naši seniori su već na pripremama u Beogradu za Evropsko prvenstvo čiji ste domaćini sredinom aprila. Saradnja je obostrana, tako i treba da bude. Inače, bokserska reprezentacija Srbije ima odličnu seniorsku reprezentaciju, plemenita veština se u vašoj zemlji diže i svakako ste respektabilna ekipa. Jako mi se sviđa Sara Ćirković koja redom rastura, pratim njen rad i rad njenog trenera Mirka Ždrala. Generalno, radite dobro, kvalitetno. Znam da imate i par reprezentativaca iz Rusije. Uostalom, nije važno ko je, nije važno šta je, važna je medalja za državu. Srećno vam bilo u budućnosti - srdačno je poručio iz Poreča Bono Bošnjak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Sara Sakradžija
Ostali sportovi

NE POSTOJI NIŠTA LEPŠE OD VASKRSA U KRUGU PORODICE Sara Sakradžija za Sport.alo o laskavoj tituli, životu daleko od kuće, srpskim saigračicama i zagonetnom novom klubu

07:55

4 maj, 2024

Ostali sportovi

Sara je za sport.alo sumirala sezonu iza nas, a govorila je i u monotonom životu u hladnom Kazahstanu, igranju sa srpskim saigračicama i zašto to baš često i nije najbolja opcija, otkrila šta misli o laskavoj tituli koju su joj dodelile koleginice, ali i rekla kako će provesti Vaskrs.

Komentari(0)

Loading