NOVO ČUDO S JAMAJKE Pojavio se 16-godišnji fenomen i srušio rekord Juseina Bolta star 22 godine

20:28 | 04-04-2024

Ostali sportovi 0

Jamajka će nam, po svemu sudeći, u budućnosti dati još legendarnih sprintera, a ime koje se naglo izdvojilo je šesnaestogodišnji fenomen Nikekoj Bramvel.

Bramvel
Printscreen

Rekordi Jusaina Bolta na 100 i 200 metara ostaju netaknuti i čini se da će ih teško bilo ko nadmašiti u budućnosti. Međutim, njegov manje poznati rekord je srušio 16-godišnji Bramvel, još uvek srednjoškolac.

Bramvel je srušio Boltov rekord na 51. CARIFTA igrama, odnosno takmičenju karipskih zemalja, iz kojih inače dolaze najbolji sprinteri.

Radi se o utrci na 400 metara koja je održana na „Kirani James Athletics“ stadionu u Grenadi. Nakon što je poslednjih meseci imao velikih problema s povredama, mladi Bramvel je kao veliki optimista i prvi favorit stigao na igre i tu pokazao zašto ga smatraju svetskim supertalentom za kojeg ćemo tek čuti.

Fanovi su ostali u neverici nakon što je istrčao distancu s rekordnim vremenom od 47,26 sekundi. Srušio je rekord prvenstva kojeg je držao Bolt s vremenom 47,33, a kojeg je postavio još davne 2002. godine.

Brojni navijači ostali su u neverici i gromoglasnim aplauzom pozdravili su talentovanog Jamajčanina.

- Divan je osećaj oboriti rekord. Još prošlog leta bacio sam oko na ovaj rekord, tako da je sjajan osećaj doći i oboriti ga. Samo sam skrenuo misli sa svega i usresredio se na rušenje rekorda - rekao je Bramvel, koji je tako najavio velika dostignuća u budućnosti.

Inače, CARIFTA igre je godišnje atletsko takmičenje koje je osnovalo Karipsko udruženje za slobodnu trgovinu (CARIFTA). Igre se održavaju od 1972. godine, a sastoje se od atletskih takmičenja uključujući sprinterske trke, trčanje s preponama, trke na srednjim stazama, skokove, bacanja i štafete.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading