BITI ILI NE BITI ZA SRBIJU Bregar najavio meč sa Turskom, "orlicama" igra i remi

19:32 | 05-04-2024

Ostali sportovi 0

Selektor Srbije veruje u pobedu pred ključni meč za plasman na Evropsko prvenstvo.

ata
ATA Images

Selektor ženske rukometne reprezentacije Uroš Bregar rekao je danas, pred odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Turske, da su dobre igre iz prethodnih utakmica razlog za optimizam.

Bregar je u Zrenjaninu, gde će se igrati utakmica, naveo da, nakon pobede u Bugarskoj, u reprezentaciji očekuju i dobar rezultat protiv Turske, a i remijem bismo se plasirali na kontinentalnu smotru.

- Vratili smo se s pobedom iz Bugarske, ta utakmica nije bila teška za nas, ali nas u nedelju čeka ozbiljan protivnik, Turska i moramo se pripremiti da taj meč dobijemo i plasiramo se na Evropsko prvenstvo. Sve igračice su zdrave, možemo nesmetano da radimo i nadamo se pozitivnom rezultatu - rekao je slovenački stručnjak a prenosi sajt Rukometnog saveza Srbije.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Reprezentativka Srbije Katarina Bojičić takođe je istakla zadovoljstvo igrom u Bugarskoj i rekla da očekuje intenzivniji meč protiv Turske.

- Kao što je ova utakmica najbitnija nama, tako je i Turskoj, te očekujem veliku borbu, žar, želju, srce. Nismo dugo trenirale, ali smo dale sve od sebe da se pripremimo što bolje i očekujemo pobedu. Pozivam navijače da dođu i pomognu nam da odigramo ovaj meč što bolje - poručila je Bojičić.

Jovana Jovović takođe je pozvala navijače da dođu u Kristalnu dvoranu i podrže Srbiju na poslednjem koraku ka Evropskom prvenstvu.

- Na nama je da na terenu pokažemo u kakvoj smo trenutno formi. Što se tiče utakmice s Bugarskom, uspele smo i da odmorimo pojedine igračice, a opet da pružimo maksimum i odigramo ozbiljno. Sve smo utakmicu završile zdrave, što je i selektoru bilo najbitnije. Protiv Turske nam neće biti lako, ali opet sve zavisi od nas, kako ćemo ući u utakmicu i kakvu ćemo imati realizaciju. Za nas bi bio veliki korak i obaveza da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i takođe želim da pozovem navijače da dođu u što većem broju - istakla je Jovović.

Srpske reprezentativke, selektora i generalnog sekretara Rukometnog saveza Srbije Aleksandra Brkovića nešto ranije je, u Gradskoj kući, ugostio i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Rukometašice su meč promovisale i posetom jednom klubu u kom treniraju devojčice, ovoga puta su se u Ečkoj družile sa članicama rukometnog kluba "Jedinstvo" i pozvale ih na utakmicu u nedelju.

Reprezentacija Srbije odigraće u nedelju od 18 časova u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Turske i dovoljan joj je bod da se plasira na EP zajedno sa prvoplasiranom iz grupe 6 Crnom Gorom koja je već osigurala plasman na završnu smotru.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading