BRAVO, OGNJENE Srpski bokseri započeli juriš na medalje na Evropskom prvenstvu u Poreču

19:03 | 07-04-2024

Ostali sportovi 0

Idealan početak članova našeg nacionalnog tima.

bss

U toku je boksersko Evropsko prvenstvo za omladince u Poreču, a Srbija je zahvaljujući Ognjenu Antiću došla do prve pobede, pošto je u sedmoj sesiji takmičenja u kategoriji do 60 kilograma savladao Slovenca Aleksandra Bojića.

"GOVORIM STARORUSKI KADA PRIČAM SA SRBIMA" Natalija Šadrina za sport.alo pred početak EP u Beogradu poslala poruku našem narodu

Mladi Piroćanac je bio toliko dominantan da je došlo do prekida u trećoj rundi, pošto je sudija čak tri puta inicirao brojanje.

Antić je od samog starta krenuo u ofanzivu, konstantno se kretao ka napred, tehnički i taktički je bio besprekoran, perfektno je izlazio iz linije kretanja i zadavao je udarce. Protivnik, prosto, nije imao rešenja za njega.

- Prezadovljan sam mečom, odradio sam ga dobro, bio sam relaksiran, spreman... Psihički sam se pripemao danima i meč sam odradio kako smo planirali, odnosno kako sam se dogovorio sa trenerima. Spreman sam za sledeći meč i daću sve od sebe da dođem do evropske medalje, što bi bio istorijski uspeh za moj Pirot - rekao je mladi Ognjen Antić.

bss BSS
 

Srpske boksere u Poreču predvodi selektor Branislav Jovičić sa timom svojih saradnika: Marjanom Antićem, Stefanom Pavlovićem i prekaljenim Bolatom Nijazimbetovim, stručnjakom iz Kazahstana.

- Probili smo led. Zadovoljan sam kako je odradio posao. Sve je bilo kako smo se dogovorili i kako je bilo planirano, tako da se sada povećala šansa da dođemo do neke od medalja - objasnio je selektor reprezentacije Srbije.

Sledeći protivnik Ognjena Antića će biti domaći borac, Hrvat Matej Marton, koji je u svom meču savladao aktuelnog prvaka Evrope, Izraelca Abdalaha Rahala. Ono što smo videli, radi se o visokom i fizički slabom bokseru, sa dosta prljavim tendencijama, ali se uzdamo da će naš momak izaći na kraj sa njime.

Što se tiče sledeće borbe za reprezentaciju Srbije, Dženis Vanić u ring ulazi u ponedeljak, kada će da izađe na megdan Albancu Karaju Brsianu. 

Raspored Srbije:

7. apil: DO 60 KILOGRAMA: Ognjen Antić (Srbija) - Aleksandar Bojić (Slovenija) (pobeda posle prekida)

8. april: DO 67 KILOGRAMA Dženis Vanić (Srbija) - Karaj Brsian (Albanija) DO 71 KILOGRAM Srđan Tomić (Srbija) - Josip Tokić (Hrvatska)

9. april: DO 71 KILOGRAM Hamza Rašljanin (Srbija) - Mahmod Karnaba (Kipar)

10. april: DO 48 KILOGRAMA Nikola Maksimović (Srbija) - David Zahari (Izrael) DO 50 KILOGRAMA Sanja Mitić (Srbija) - Natalija Nieviadonska (Poljska) DO 70 KILOGRAMA Anastasija Bošković - Lana Kovačić (Hrvatska) DO 86 KILOGRAMA Srđan Tomić (Srbija) - Josip Tokić (Hrvatska)

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading