SVAKA ČAST Adriana Vilagoš oborila državni rekord za mlađe seniorke

12:20 | 08-04-2024

Ostali sportovi 0

Srpska atletičarka, bacačica koplja Adriana Vilagoš, oborila je prethodnog vikenda državni rekord za mlađe seniorke i rezultatom 62,96 metara izbila na drugo mesto rang liste svetske atletike u konkurenciji seniorki

vilagos
EPA-EFE/Adam Warzawa POLAND OUT

Proteklog vikenda zvanično je otvorena nova atletska sezona na otvorenom i to Kupom Srbije u bacanjima za mlađe juniore i seniore.

Takmičenje je održano 6. i 7. aprila na stadionu u Sremskoj Mitrovici.

U 16 disciplina takmičilo je ukupno 128 atletičara, a oborena su tri državna rekorda. Prvog dana takmičenja Adriana Vilagoš (TBT) postavila je novi državni rekord za mlađe seniorke bacivši koplje 62.96 metara. Adriana je ovim rezultatom na drugoj poziciji na rang listama Svetske atletike u konkurenciji seniorki.

BRAVO Srpskoj atletičarki srebrna medalja na Evropskom kupu: Ovaj rezultat je vodeći na "starom kontinentu"

Na prvom mestu nalazi se Kubanka Julenmis Aguilar sa 63.90 metara. Podsetimo da je ovo Adrianino tek drugo takmičenje, posle povrede koja ju je mučila prethodnu celu sezonu. Jovan Stranić (VNS) takođe je postavio novi državni rekord za mlađe seniore u bacanju kladiva rezultatom od 66.90 metara.

Drugog dana takmičenja do novog državnog rekorda za mlađe juniorke kladivo je bacila Mina Amidžić (TJB) koja je tokom takmičenja čak dva puta obarala rekord, u prvoj seriji 59.03 metara, dok je u trećoj bacila još dalje - 59.80 metara.

Sledećeg vikenda, 13. i 14. aprila, na programu je Kup Srbije u bacanjima za starije juniore i starije pionire. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading