VATERPOLO SVET NA NOGAMA Golmani više ne moraju da se plaše - Filip Filipović završava karijeru, poznato i kada

19:15 | 08-04-2024

Ostali sportovi 0

Legendarni as najavio oproštaj od sporta koji mu je dao mnogo i kojem je on pružio možda čak i više.

Filip Filipović
Foto: ATA Images

Kraj jedne velike karijere. Teško je to oceniti, ali možda i jednog od najvećih vaterpolista koje je svet ikada video.

Objavio je Filip Filipović da će na kraju ove sezone završiti bogatu karijeru prepunu trofeja i individualnih priznanja.

Štaviše, malo je falilo da to uradi i prošle sezone, međutim odlučio je da dođe u Novi Beograd i u svojoj zemlji stavi tačku na karijeru.

- To je to. Definitivno. Prošle godine sam zaista bio spreman već da odem u penziju, ali ne na način na koji se završila sezona, defitinivno. To sam jednostavno prelomio i bio dužan sebi da odlučim. Nažalost, nisam imao mnogo vremena da ovo iskomuniciram sa javnošću, pa Grcima nije bilo jasno. Oni su tražili neki produžetak saradnje, ja sam rekao: ’Ne, to je to’. Ali onda zaista na kraju sezone nije to bio način na koji sam želeo da završim karijeru. Možda mi je suđeno bilo da se desi onako kako je i počelo. U svojoj zemlji, kod svoje kuće - rekao je Filipović u podkastu "Alesto".

Zaista je besmisleno pobrajati šta je sve trofejni vaterpolista osvojio tokom karijere. Svakako će se najviše pamtiti dve zlatne medalje sa Olimpijskih igara u Riju i Tokiju čime je Filipović sa zlatnom generacijom "delfina" ušao u večnost.

Na kraju sezone. Do tada će još malo morati da strepe protivnički golmani. A posle će moći da odmore, pošto čuvena levica ide u penziju. I više nego zasluženu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading