OLIMPIJSKE NADE Sara, Vahid i Natalija uzdanice Srbije na Evropskom prvenstvu ali i Igrama u Parizu

12:20 | 12-04-2024

Ostali sportovi 0

Boks se vratio na veliku scenu... U Olimpijskom komitetu veliku nadu polažu u naša tri borca i veruju - biće ih još u našem timu...

bss
BSS

Do Evropskog prvenstva u boksu u Beogradu ostalo je još tačno šest dana, a Srbija ne mora da brine o tome ko će nas predstavljati na najvećoj sportskoj smotri u Parizu, kada je o boksu reč. 

Od 81 učesnika Olimpijskih igara u Parizu (26. jul - 11. avgust) koji su dosad ostvarili norme i kvote za najveći sportski događaj na svetu, u boksu ćemo imati sigurna tri aduta - Saru Ćirković, Nataliju Šadrinu i Vahida Abasova.

To je naš trio fantastiko kome bi kroz kvalifikacije mogao da se pridruži još neko od predstavnika plemenite veštine. Definitivno - veliki povratak srpskog boksa na veliku scenu. To potvrđuje i predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković. 

- Oduvek sam bio pasionirani ljubitelj plemenite veštine i sada mi je puno srce što ćemo na Olimpijskim igrama ponovo imati konkurentne borce - zlatnu Saru Ćirković, Nataliju Šadrinu i Vahida Abasova. Boks se vraća na mesto koje mu pripada, pre svega zbog razumevanja predsednika države Aleksandra Vučića. Na sve to, Savez predvodi moj prijatelj Nenad Borovčanin, čovek ogromne energije i bokserskog znanja. Naši borci su u sigurnim rukama i verujem da će nas u Parizu predstavljati u najboljem mogućem svetlu - kaže Božidar Maljković. 

BSS Alo
 

Jedna od najmlađih olimpijki u timu Srbije je baš bokserka Sara Ćirković. Glavna uzdanica Srbije živi godinu iz snova. Ne krije da cilja medalju na Igrama u Parizu, ali pre toga odlučno korača ka pobedničkom postolju na Evropskom prvenstvu u Beogradu.  

- Beograd je moja prva velika šansa. Ne krijem da želim da osvojim evropsku titulu, radim pakleno uz trenera Mirka Ždrala i ceo stručni štab. Okružena sam fenomenalnim bokserkama i bokserima. Pokazaćemo u „Pioniru“ da smo jedna velika porodica. Što se Olimpijskih igara tiče, verujem da ćemo imati još nekog predstavnika u boksu. Ovo je naša godina - tvrdi Sara. 

boks Marko Metlaš/Alo
 

Natalija Šadrina, Ruskinja sa srpskim papirima, u startu je prihvaćena kao domaća takmičarka. U razgovoru za Alo! ne krije da joj ovakav tretman izuzetno prija.

- Pripremam se dobro, očekivanja su velika za Evropsko prvenstvo kao i na Olimpijskim igrama. Sve devojke su spremne, puno radimo. Idem na pobedu. I da vam kažem odmah - razmišljam samo o zlatu, ne o srebru ili bronzi. Moj cilj su samo pobede. U Srbiji mi je prelepo i velika mi je čast što ću moći da se borim pod srpskom zastavom. 

Vahid Abasov, još jedan Rus po rođenju, ali uveliko Srbin po mnogo čemu. Tokom četiri godine boravka u Beogradu odlično govori naš jezik, voli srpsku muziku i hranu, stalno je nasmejan ali i superambiciozan.

- Želim da se odužim Olimpijskom komitetu i Bokserskom savezu Srbije na ukazanom poverenju. Prihvatili su me kao najrođenijeg, ovde vredno radim, napredujem i mislim da sam zreo za evropsko i olimpijsko odličje. Primećujem koliko srpski boks napreduje i drago mi je što sam deo vaše sportske istorije - naglašava Abasov, koji je sa Crvenom zvezdom već osvojio titulu šampiona Jadranske lige. 

Dve bokserke i jedan bokser, a puno očekivanja i nade. Na predstavljanju dela olimpijskog tima za Pariz 2024, Sara Ćirković, Natalija Šadrina i Vahid Abasov ponosno nose grb Srbije.

- Generalno funkcionišemo kao jedna velika porodica, ali nas sve raduje što ćemo u Parizu upoznati sve naše najbolje sportiste. Iskreno, meni je san da upoznam Novaka Đokovića, a tu privilegiju će imati i Natalija i Vahid - uz osmeh će Sara. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading