BOKSER ABASOV MENJA IMIDŽ Tako mi brade, osvojiću zlato za Srbiju

06:00 | 14-04-2024

Ostali sportovi 0

Raduje me nova odluka da borci mogu u ring sa puštenom bradom. Tako se osećam muževnije, snažnije. Više nikada neću da se brijem - uz osmeh za alo.rs priča branilac evropske titule iz Jerevana

Abasov
Alo!

Sportski trendovi se menjaju, stroga pravila su popustljivija, pa se i amaterski boks ekspresno bliži onom profesionalnom.

Osim što će i ovog puta osvajači medalja u Beogradu (18-28. april) biti bogato novčano nagrađivani, borcima će konačno biti dopušteno da se u ringu pojave u znatno ležernijem, ali i muževnijem izdanju. Odnedavno je Evropska bokserska federacija (EUBC) dozvolila borcima da na mečevima mogu da nastupe sa bradom, što je među prvima s oduševljenjem prihvatio Rus sa srpskim pasošem - Vahid Abasov.

- Konačno mogu opet da budem sav svoj. Iskreno me raduje ova odluka EUBC jer od ranih tinejdžerskih dana nosim bradu i uvek sam bio razočaran kada pred meč moram da se obrijem. Pogledam se u ogledalo i vidim da to nisam ja - uz osmeh za "Alo!" govori Abasov.

Tajna zlatnog prstena


Veliki i naizgled zlatni prsten na Vahidovom desnom kažiprstu još jedan je detalj koji skreće pažnju.
Dozvoljava nam da ga pogledamo izbliza i usput objašnjava:
- Savršena stvarčica. U prstenu se krije sat koji usput meri otkucaje pulsa. Ima sve podatke koji su mi potrebni za trening dok ne navučem rukavice.

Branilac evropske titule sa Šampionata u Jerevanu, osvajač prve zlatne medalje za srpski boks još od 1985. godine kada je Ljubiša Simić u Budimpešti postao prvak Starog kontinenta, prilično je sujeveran i uverava nas da će mu ovaj "ukras" na glavi pomoći da odbrani tron u kategoriji do 67 kilograma.

Boks BSS
 

 

- U amaterskom boksu su važila stroga pravila, čak i na merenja smo morali da dođemo uredni, vojnički izbrijani. Sada se, konačno, i to promenilo. Eto prilike da se u ringu osećam kao pravi muškarac. To je moja priroda, hvala im što više nema tog ograničenja. Tako mi brade, osvojiću novo zlato za srpski boks - uverava nas sin velikog ruskog šampiona Vagifa Abasova.

Boks BSS
 

 

I Veljko sa ukrasom

Još jedan srpski reprezentativac se opredelio za muževniji luk. Istina, Veljku Ražnatoviću koji na EP nastupa u kategoriji do 86 kilograma, kratka brada je bila uvek dozvoljena nastupajući u profi ringu, pa će i sada biti jedan iz družine bradonja.

Vahid je srpski olimpijac, braniće boje naše zemlje i na Olimpijskim igrama u Parizu, pa i tu računa na jednu od medalja.

- Posle Evropskog prvenstva čekaju me Olimpijske igre. I tamo ću napasti medalju. Više ništa ne može da me zaustavi. Želim da se odužim Srbiji za četiri prelepe godine koje sam proveo u Beogradu - zaključuje prva brada "orlova".   

BSS Alo
 

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading