TUGA U SVETU SPORTA Preminuo veliki šampion

13:00 | 15-04-2024

Ostali sportovi 0

Tuga...

boks
EPA-EFE/KIM LUDBROOK

Vest o smrti bivšeg bokserskog šampiona, Vilija Limonda, odjeknula je bokserskim krugovima. Limond je preminuo u svojoj 45. godini, nakon što je pronađen bez svesti za upravljačem svog automobila, prenosi engleski Dejli Mejl.

Prema izveštaju, bivši bokser je navodno doživeo moždani udar dok je vozio, nedugo pre planiranog javnog treninga u Glazgovu.

Limond se pripremao da se vrati u ring samo nekoliko sedmica kasnije. Nesreća se dogodila prethodne nedelje, kada je hitno prebačen u bolnicu, ali nažalost, nije uspeo da se oporavi.

Tokom svoje karijere, škotski bokser je učestvovao u 42 od 48 borbi. Pored toga, osvojio je evropsku titulu u super-pero kategoriji, kao i prvenstvo Komonvelta u lakoj i superlakoj kategoriji. Takođe, bio je prvak u Velikoj Britaniji u superlakoj kategoriji.

Limond je iza sebe ostavio dva sina. Trebao je da se bori protiv Džoa Lousa 3. maja u Glazgovu, što bi označilo njegov povratak na boks scenu, ali nažalost, taj trenutak nije dočekao. Njegov nekadašnji veliki rival, Kurtis Vudhaus, se oprostio od Limonda na društvenim mrežama.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading