SRPKINJA PREŽIVELA HOROR U BRAZILU Odbojkašica bila meta oružanih napada: Mislila je da neće preživeti

11:38 | 17-04-2024

Ostali sportovi 0

O onome što je Aleksandra Uzelac doživela u poslednjih godinu dana mogla bi da se napiše knjiga – a o najupečatljivijim događajima mlada odbojkašica pričala je okviru emisije "Serviranje sa Ivanom i Vemom"

Aleksandra Uzelac
EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Prvu inostranu sezonu 19-godišnjakinja je provela u Brazilu. I mada je sve dugo izgledalo kao ostvarenje snova, u samo nekoliko dana se pretvorilo u košmar. Na posletku, Aleksandra se u domovinu vratila povređena i sa traumama. 

Nije mlada odbojkašica imala problem samo sa povredom. Na ulicama Rio de Žaneira dva puta je bila meta oružanih napada. Zbog toga je posebno doživela povratak u domovinu. 

SKANDAL ZGODNE ODBOJKAŠICE Amerikanka PIJANA kao letva, policija u ŠOKU koliko se OŠAŠAVILA (FOTO)

- Prvi put išla sam sa večere sam sa drugaricom, išle smo biciklama. I to tim nekim putem što konstantno idemo, skoro svaki dan. I eto taj jedan dan, ne znam... Vidiš ljude, ali ne pomisliš:

- Sad će ovaj da me napadne nožem ovde". Ali osećaš nešto čudno. I ja kažem drugarici, ona je vozila iza mene - Hajde samo malo da ubrzamo i da prođemo. I samo dok smo prolazile, oni su se zaleteli na nas, prvo na mene, jer sam ja išla prva. Ja sam skrenula odmah na put za automobile, Bogu hvala nije bilo kola u tom trenutku da me nešto samo pokupi. Drugarica je pala, taj jedan je stao kod nje, a jedan je nastavio za mnom. Ja u tom trenutku nisam znala šta da uradim. Sad kad pričam zvuči kao na nekom filmu, ali zapravo ni ne može toliko realno da se opiše kako je bilo. Stao mi je onda neki taksi i sačekala sam nju. Oni su već pobegli, sve su joj uzeli što je imala, torbicu, dokumente, telefon, sve, sve, sve. I pobegli. Ona je posle toga prekinula ugovor i otišla kući, nije završila sezonu. 

 

 

Potom, dogodio se i drugi incident, sada su napadači imali pištolje: 

- Vraćam se iz kluba do stana, sa drugaricom autom. I tek što smo ušli u kola, ja na telefonu ne obraćam pažnju, u kolima sam, to je to, sigurna sam. Ona meni ovako: Uzi, Uzi, Uzi! Kreće da me udara. Ja rekoh, šta je sad? Pogledam ispred, kada ono auto je tu. Već su izašli neki muškarci sa fantomkama, pištoljima. I ja sam bila u fazonu: Je l’ moguće? Mi imamo te snimke sa kamere, to se sve vidi, zato što se to desilo ispred moje zgrade. Tačno se vidi dešavanje, kako auto staje ispred nas i izlaze na sva četiri vrata, lupaju nam, otvaraju, drže nas, uzimaju sve iz kola i vidi se taj trenutak kad mi izlećemo iz auta i bežimo, samo trčimo. Ti nit’ se okrećeš da gledaš koliko je ljudi iza tebe s pištoljima, nit’ se okrećeš da vidiš da li neko ide za tobom, da li će neko da puca, ništa ti nije u glavi, samo da odeš s tog mesta. I opet kad smo pregledavali snimke, vidi se da su više hteli kola da ukradu nego što su hteli bilo šta od nas - objašnjavala je Uzelac.

- Ja sam ovako čučnula dole. I ne znaš ni šta da misliš, šta je sledeće, da li ćeš preživeti uopšte. Ne znaš kako da se utešiš. Posle toga toliko mi je bilo teško da sam imala traume, uveče nema šanse da spavam.Ja sam rekla, posle toga u klubu: „Ja želim da idem. Nedelju dana, dva puta, ja želim da odem. Neću da čekam treći put“. Prvi put blizu stana, drugi put ispred stana i šta, treći put, kuvam kafu i čekam ih u stanu. Još su imali i ključeve. Nesigurno sam se osećala.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading