IVANA NIJE MOGLA DA SPAVA, A GORAN JE PLAKAO Otkriveno kroz kakav pakao je prošla naša najbolja atletičarka

13:59 | 17-04-2024

Ostali sportovi 0

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, u emisiji "Uranak" na televiziji K1, Božidar Maljković, objasnio je da su pripreme za najprestižnije takmičenje u punom jeku

Ivana Španović
EPA-EFE/Sascha Steinbach

Tom prilikom je on otkrio i da li je zabrinut što se tiče bezbednosti sportista u Parizu. 

- Posle Tokija prvi dan, mi smo krenuli da se spremamo za sledeće Olimpijske igre, kao što ćemo raditi i posle Pariza. Kako se približava, tenzija raste kod trenera, sportista, funkcionera, kod ljudi koji rade u komitetu. Opšta mobilnost - kazao je Maljković. 

PRVE PROGNOZE ODUŠEVILE NACIJU Srbiji se predviđaju nikad bolje Olimpijske Igre: Evo koliko medalja će"orlovi" osvojiti u Parizu

Potom je istakao da ne voli da daje nikakve prognoze. 

- Olimpijske igre su najveća fešta na svetu. Tu se ulaže ogroman novac, brane se boje zemlje, tradicija, dedovina što se kaže. Veliki je pritisak na sportiste. Bio sam na sedam Fajnal forova u košarci, taj pritisak i ovaj na Olimpijskim igrama, ne mogu da se mere. Znaš da te gleda ceo svet, koji je spreman da te kritikuje ili veliča. Moja ekipa koja je jako dobra od 25 mladih ljudi, među kojima je Milica Mandić, Marija Ristivojević, Žarko Zečević, Đorđe Višacki, koji vodi tu grupu jako dobro radi. Prenosimo im iskustvo, mir, obilaze ih svaki dan. Ne volim prognoze, besmisleno je. Najviše smo osvojili devet medalja - dodao je Božidar Maljković i dodaje koja su očekivanja:

- Imamo očekivanja i mislimo da smo sposobni da osvojimo više od devet medalja. Da li će to da se desi, ne znamo. Ko je pomislio da Novak neće da osvoji medalju u Tokiju ili Ivana Španović, loše je spavala. Goran Obradović je plakao, koliko mu je teško palo, ja sam ga tešio, jer svi znamo kolika je ona heroina i šampionka. Taj dan ako Srbija generalno bude imala tu vrstu pomoći (sreće), možemo da ostvarimo uspeh. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading