POČINJE EP U BOKSU Borovčanin: Organizacijom i rezultatima opravdaćemo podršku

13:00 | 18-04-2024

Ostali sportovi 0

Srbija i Beograd ponovo su centar svetskog boksa i verujem da ćemo vrhunskom organizacijom opravdati podršku, poslati sjajnu sliku u svet, a da će bokseri napraviti rezultat koji će zlatnim slovima biti ispisan u istoriju srpskog sporta, rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin.

Bokserski savez Srbije
Tanjug/Vladimir Šporičić

U glavnom gradu Srbije danas počinje šampionat Evrope za seniore i seniorke, uz učešće 337 takmičara, 216 u muškoj i 121 u ženskoj konkurenciji.

"Prvi put u istoriji Evropsko prvenstvo za muškarce i žene održava se zajednički i to u dvorani Aleksandar Nikolić, gde je pre malo više od pola veka, 1973. godine održan prvi šampionat", istakao je Borovčanin na konferenciji za medije u Skupštini grada.

Borovčanin se zahvalio na podršci Vladi Srbije, ministarstvu sporta, gradu Beogradu i predsedniku Aleksandru Vučiću, kao i Svetskoj bokserskoj federaciji (IBA) koja je obezbedila nagradni fond od milion dolara.

Na konferenciji za medije obratili su i državni sekretar sekretar za sport Marko Kešelj, gradski sekretar za sport i omladinu 

Nikola Penić, predsednik Evropske bokserske federacije (EUBC) Joanis Filipatos i generalni sekretarKiril Šekutjev.

Ceremonija svečanog otvaranja održava se večeras od 19 sati, a šampionat traje do 28. aprila.

BSS Alo
 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading