SRPKINJA SRUŠILA REZULTAT STAR 7 GODINA, NAGRADU JOJ URUČIO ŠVARCENEGER Dvostruka Ginisova rekorderka poručuje: Ne dišem dok radim sklekove

14:43 | 19-04-2024

Ostali sportovi 0

Milica Narančić se izjednačila sa rekordom u muškoj konkurenciji

Milica Narančić

Srpkinja Milica Narančić uspela je da po drugi put uđe u Ginisovu knjigu rekorda. Za 60 sekundi, uradila je 64 skleka sa odbijanjem dlanova o tlo i izjednačila se sa rekordom u muškoj konkurenciji koji je tri godine držao višestruki Ginisov rekorder maestralni Grk George Kotsimpos.

Milica je za ALOonline govorila o ovim fantastičnim uspesima, kako i koliko dugo je trajao proces pripremanja, o Arnoldu Švarcenegeru, kao i o daljim planovima u životu. 

 

 

- Fitnesom se bavim od svoje 17 godine, znači punih 20 godina. U januaru 2023. sam operisala prednji ukršteni ligament i hirurg mi je rekao da cele godine budem oprezna sa aktivnostima. 

- Tada sam aplicirala u Ginisovoj organizaciji za „najviše sklekova na jednoj ruci u 1 minuti“ (35) i oni su mi javili da su me izabrali, ali su mi dali drugu vrstu sklekova, a to su atraktivni krosfit sklekovi, i prihvatila sam – kazala je. 

U jednom minutu uradila je 61 sklek („sa odbijanjem dlanova“) i srušila rekord star 7 godina koji je iznosio 40 ponavljanja.

 

 

Rekord je oborila 11.12.2023. u MMA akademiji „Family fight team“ u Novom Sadu. Komisiju i stručni štab činili su: višestruki MMA šampioni Damir Dado Mihajlović, Dragutin Jegdić, Nikola Leka i Goran Rilak.

Milica se dva meseca pripremala za takmičenje. 

- Dva meseca sam se spremala. Ne odustajem nikada, trudim se do poslednje sekunde. U taktu radim sklekove, matematički, ni ne dišem. Kada nešto volim, uvek idem „čista srca“ i meni je Bog ispunio sve najveće želje u životu – izjavila je za ALOonline.

Inače, Milica je 2018. godine postala prva fitness profesionalka iz Srbije, a nagradu u Ohaju joj je uručio Arnold Švarceneger.

– Arnold Švarceneger je izuzetno harizmatičan čovjek. Takmičenje Arnold Classic u Ohaju, na kojem sam pobedila, najprestižnije je u mom sportu – istakla je. 

 

 

Milica je pet puta bila prvakinja Srbije i tri puta šampionka Balkana, a otkrila je i šta joj je sledeći cilj.

- Spremam se da oborim rekord u maju, par hiljada sklekova u sat vremena. Za to će mi trebati koji mesec duže da se spremim – zaključila je ona za ALOonline. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading