PAO SVETSKI REKORD U MARATONU Suze, sreća i radost - Kenijka zanimljivog prezimena neprikosnovena u Londonu (VIDEO)

13:50 | 21-04-2024

Ostali sportovi 0

Veliko dostignuće sjajne trkačice.

epa
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Okončan je čuveni Londonski maraton, tokom kojeg je pao svetski rekord u ženskoj konkurenciji! Kenijska trkačica, 30-godišnja Peres Jepčirčir, distancu od 42 kilometara i 195 metara je prešla za dva sata, 16 minuta i 16 sekundi!

JOŠ SEDAM DANA Beogradski maraton – lokomotiva trkačkog pokreta u regionu

Finiš trke je bio poprilično emotivan za devojku sa mestom stanovanja u gradu Kapsabetu. Kako je prošla kroz cilj, tako se "slomila". Suze su potekle niz lice, klekla je i plakala u neverici. 

 

 

Prethodni rekord je držala njena sunarodnica, Meri Jepkosgeji Keitani, koja je 2017. godine na istom maratonu ostvarila rezultat 2:17:01. Zanimljivo, upravo ona je bila trećeplasirana na nedeljnoj trci, dok je druga bila Tigst Asefi iz Etiopije.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Sara Sakradžija
Ostali sportovi

NE POSTOJI NIŠTA LEPŠE OD VASKRSA U KRUGU PORODICE Sara Sakradžija za Sport.alo o laskavoj tituli, životu daleko od kuće, srpskim saigračicama i zagonetnom novom klubu

07:55

4 maj, 2024

Ostali sportovi

Sara je za sport.alo sumirala sezonu iza nas, a govorila je i u monotonom životu u hladnom Kazahstanu, igranju sa srpskim saigračicama i zašto to baš često i nije najbolja opcija, otkrila šta misli o laskavoj tituli koju su joj dodelile koleginice, ali i rekla kako će provesti Vaskrs.

Komentari(0)

Loading