SRPSKE BOKSERKE PIŠU ISTORIJU Borba za deset medalja u hali “Aleksandar Nikolić”

11:58 | 23-04-2024

Ostali sportovi 0

Deset medalja na vidiku! Pred nama je dan srpskih boks dama! Ratnice u ringu, njih deset sa grbom Srbije boriće se za osiguranu medalju na Prvenstvu Evrope za seniorke i seniore 2024. koje se održava u hali “Aleksandar Nikolić” u Beogradu.

Boks
Foto: BSS

Spektakl je pred nama, istorija se piše šestog dana takmičenja (utorak 23. april 2023) pod svodovima hale u kojoj je pre 51 godinu kada je svečano otvorena prvo takmičenje bilo upravo šampionat “Starog kontinenta” za seniore.

Dan srpskih šampionki, obeležiće deset borbi za evropsku medalju, nešto što do sada u istoriji nije viđeno kod nas kada je plemenita veština u pitanju.   

SJAJAN USPEH ZA SRBIJU Čak 12 medalja na Evropskom kupu

Za Srbiju i osigurane bronze u mečevima četvrtfinala danas će se boriti: (48kg) Kristina Nađ Varga protiv Lile Selecki iz Mađarske, (52kg) Dragana Jovanović protiv Julije Apanasović iz Belorusije, (50kg) Nina Radovanović protiv Marjone Savrijeve iz Azerbejdžana, (54kg) Sara Ćirković protiv Julije Koroli iz Moldavije, (57kg) Anđela Branković protiv Kahraman Esra Juldiz (TUR), (60kg) Natalija Šadrina protiv Miroslave Jedinakove iz Slovačke, (63kg) Kristina Kaluhova protiv Ane Julije Jeni iz Švajcarske, (70kg) Anastasija Lukajić protiv Arinr Danilčik iz Belorusije, (66kg) Milena Matović protiv Šahla Alahverdijeve iz Azerbejdžana i (75kg) Nikolina Gajić protiv Gabrijele Stonkute iz Litvanije.

BSS Alo
 

 

Reprezentativke i reprezentativci Srbije, kao i Bokserski savez Srbije pozivaju sve ljubitelje plemenite veštine da dođu u halu “Aleksandar Nikolić”, da bode naše takmičare na putu ka istoriji i besmrtnosti u ovom sportu.

Prva sesija mečeva startuje od 15:00 časova, druga od 17:45. Svi mečevi prenose se u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading