Četiri srpske dame u finalu Evropskog prvenstva u boksu 2024, Šadrina izbacila olimpijsku šampionku

19:30 | 25-04-2024

Ostali sportovi 0

U prvoj sesiji osmog dana takmičenja na Evropskom prvenstvu u boksu za seniorke i seniore 2024. u srpskoj prestonici u ring su izašle žene. Za Srbiju i plasman u finale borilo se 11 dama, finale je izborilo četiri, predvođene selektorom Mirkom Ždralom i trenerima Pedro Granado Rancelom, Alan Bičenovim, Sašom Grdeljevićem i Stojanom Kneževićem.

Boks
BSS (Dragana Stjepanovic i Emilija Jovanovic)

Prvi meč, prvu pobedu i prvo finale izvojevala je bokserka u najlakšoj težinskoj kategoriji, do 48kg Kristina Nađ Varga koja je napravila pravi podvig savladavši favorizovanu Bugarsku, prvog nosioca Sevdu Julijanovu Asenovu.

- Jako sam srećna, protivnica je bila dosta iskusnija i starija od mene. Dugo sam se pripremala za ovo. Volela bih da uzmem zlato za našu zemlju i spremna sam za finale – istakla je Kristina koja će u borbi za zlato snage odmeriti sa ruskinjom Julijom Čumgalakovom.

Usledila su dva poraza, u kateogoriji do 50kg Nina Radovanović zaustavljena je od predstavnice Bugarske Zlatislave Gene Čukanove, dok je u kategoriji do 52kg Dragana Jovanović izgubila od ruskinje Anastasije Kul.

Boks BSS (Dragana Stjepanovic i Emilija Jovanovic)
 

 

Nastavak ženskih polufinala doneo je novu pobedu za Srbiju. Zlatna devojka srpskog boksa Sara Ćirković u kateogoriji do 54 kg još jednom je bila na visini zadatka i još jednom je pokazala da je dragulj koji se retko rađa. Sara je savladala Mađaricu Hanu Lakotar i obezbedila drugo finale Srbiji, a za zlato će se boriti protiv Rumunke Lakramije Perižok.

- Bila je dobra borba, mislim da je publika bila odušvljena mojim boksovanjem. Dala sam sve od sebe do samog kraja. Mislim da mogu bez problema da pobedim sledećeg protivnika i osvojim zlatnu medalju za Srbiju, što mi je i želja – istakla je Ćirkovićeva koja je bila evropski i svetski juniorski šampion, a aktuelna je šampionka Evrope u konkurenciji do 22 godine.

U kategoriji do 57kg Anđela Branković poražena je od ruskinje Darije Abramove, a zatim su usledile dve nove pobede.

Na Olimpijskim igrama u Parizu predstavljaće nas u kateogoriji do 60kg Natalija Šadrina. Ona je u ringu pod svodovima hale „Aleksandar Nikolić“ ostvarila pobedu koju će večno pamtiti. Za plasman u finale EP u Beogradu deklasirala je Irkinju Keli En Harington svetsku i aktuelnu olimpijsku šampionku iz Tokija.

- Može se reći da su ovo minijaturne Olimpijske igre pred pravi događaj, imala sam povredu, ali sam uspela da pobedim u borbi. Sledeća protivnica je Ruskinja, dugo se poznajemo. Znam kakva joj je tehnika, što je rekao jedan veliki bokser "svako ima plan dok ne dobije pesnicu u glavu – zaključila je sjajna i hrabra Šadrina.

Boks BSS (Dragana Stjepanovic i Emilija Jovanovic)
 

 

U finalu Šadrina će se boriti protiv ruskinje Nune Astarijan.  

Novo finale za Srbiju izvojevala je u kategoriji do 63kg Kristina Kuluhova protiv Slovakinje Tamare Kubalove. Naredna protivnica našoj mladoj i izuzetno talentovanoj bokserki Kuluhovoj biće Elena Babičeva iz Rusije.

- Utisci su sjajni, protivnica je bila odlična. Maksimalno sam od ovog trenutka okrenuta ka finalu. Atmosfera je bila sjajna i volela bih da ostvarim još jednu pobedu i osvojim zlato - rekla je tiha, skromna, prava princeza našeg boksa Kuluhova.

Usledio je poraz Milene Matović u kategoriji do 66kg protiv ruskinje Albine Moldažanove, a zatim i Nikoline Gajić u kategoriji do 75kg od ruskinje Anastasije Šamonove.  Za kraj poraz i srpskih reprezentatvki u teškoj i superteškoj kategoriji. Teškašica (do 82kg) Elma Hajrović izgubila je od Hrvatice Lucije Bilobrk, dok je superteškašica (+81kg) Sara Miljković izgubila od ruskinje Kristine Tkačeve.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

BSS Alo
 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading