NARODE, UŽIVAJ! Srbija, glavni grad i gosti sutra trče zajedno: Naš Beograd - prestonica sporta i zdravog duha

06:00 | 27-04-2024

Ostali sportovi 0

Takmičarima ide najveća zahvalnost, oni su srž nezaboravnog dana i učešćem čine da u svet pošaljemo najlepšu razglednicu, kaže direktor Beogradskog maratona Darko Habuš

Darko Habuš
Alo!/Vladimir Marković

 

Nikad veća reka trkača i rekreativaca na ulicama glavnog grada Srbije u nedelju, 28. aprila - na svetkovini zvanoj 37. beogradski Comtrade maraton.

Darko Habuš Alo!/Vladimir Marković
 

Darko Habuš, direktor najmasovnije sportske manifestacije u našoj zemlji, prezadovoljan je brojkama koje prate ovogodišnje izdanje Beogradskog maratona.

37. Comtrade Beogradski maraton

Datum: Nedelja, 28. april 2024.

Vreme: 6.00-14.00
Start trke: 8.00
Discipline: 42,2 km, 21,1 km, 10 km, Štafetni polumaraton, Trka zadovoljstva

- S ponosom mogu da vam saopštim činjenicu da smo ove godine postavili rekord u broju učesnika. Imaćemo ih čak 13.000 u sve tri takmičarske discipline. Učinili smo da naš glavni grad bude prestonica sporta i zdravog duha. Takođe, opravdali smo status događaja od nacionalnog interesa i posebnog značaja za grad Beograd - priča za Alo! specijal Darko Habuš.

Darko Habuš, Nikola Penić, Majkl Niši i Marko Kešelj Alo!/Marko Metlaš
 

Hvala gradu i ministarstvu

Habuš je istakao posebnu zahvalnost gradu Beogradu i Ministarstvu sporta Republike Srbije.
- Ne bismo mogli da postignemo ovaj uspeh bez njihove svesrdne podrške. Zahvaljujemo im se ne samo na finansijskoj već i na svakoj drugoj vrsti pomoći koju su nam pružili u realizaciji ovog projekta. Takođe, veliko hvala svim našim partnerima i sponzorima koji su nam pomogli da raznovrsnim programskim sadržajima pozitivno utičemo na celokupnu javnost i zaslužimo njihov osećaj pripadnosti događaju.

Glavni grad Srbije sve više je interesantan takmičarima iz inostranstva.

- Dolaze nam trkači iz 73 države. To je još jedan dokaz da našu prestonicu biraju kao poželjnu sportsko-turističku destinaciju koja može da zadovolji sva njihova čula.

Beogradski maraton 2023. Alo!/Marko Metlaš
 

Uz sve prateće elemente, ipak će najviše pažnje izazivati trkači koji će se oprobati u maratonskoj, polumaratonskoj trci i u trci na 10 kilometara.

SMS 3023 za podršku osobama s invaliditetom

- Fondacija „Heroji Beogradskog maratona“ aktivirala je poseban humanitarni broj, pa se slanjem SMS-a sa sadržajem - heroji, na broj 3023, podržavaju osobe s invaliditetom koje su ravnopravni učesnici svih naših trka i zato pozivam sve oni koji to žele da ih podrže na taj način - naglasio je Habuš.

- Takmičarima ide najveća zahvalnost. Oni su srž ovog događaja i zbog njih se svake godine trudimo da unapredimo sve segmente organizacije Beogradskog maratona. Svi su oni deo nezaboravnog dana i učešćem čine da iz glavnog grada Srbije šaljemo najlepšu razglednicu. Svima čestitam na svakom pređenom kilometru i na svakom ličnom dostignuću - poručuje Habuš.

Komentari(0)

Loading