SPREMA SE SPEKTAKL Hala “Aleksandar Nikolić” iz minuta u minut se puni, čekaju nas istorijski boks mečevi

15:58 | 28-04-2024

Ostali sportovi 0

Večeras svi putevi vode u halu “Aleksandar Nikolić”! Bokseri Srbije biju bitke za zlato, istorijski spektakl je pred nama. Nakon srpskih devojaka koje su juče zaključile Evropski seniorski šampionat 2024. osvojile tri zlata, jedno srebro i sedam bronzi, na redu su muškarci.

Boks
BSS (Emilija Jovanovic)

Reka navijača, automobila, autobusa, iz kojih pristiže još vatrenih navijača srpskih boksera sliva se ka legendarnoj hali. Organizovani autobusi iz Loznice, Novog Sada, Bijeljine dovezli su ljubitelje plemenite veštine koji su stigli da zdušno bodre mlade asove srpskog ringa na putu ka istoriji. Redovi koji su napravljeni ispred same dvorane govore da će sedišta ex Pionira biti ispunjena do poslednjeg mesta.

Šest bronzi u muškoj konkurenciji šampionata “Starog kontinenta” je iskovano, ostalo je da tri mlada viteza srpskog boksa Jovan Nikolić, Rastko Simić i Dušan Veletić ostave srce u ringu i donesu Srbiji pobedničko postolje i intoniranje himne “Bože pravde”. Finalni mečevi šampionata “Starog kontitnenta” za seniore zakazani su za 28. april od 17:00 časova, kada će u magični četverougao ući tri mlada i sjajna momka, reprezentativca Srbije. Prvi će u 45. izadnju Prvenstva Evrope za seniore prezentovati zemlju domaćina i srpsko viteštvo 22- godišnji Jovan Nikolić u kategoriji do 71kg protiv Gruzijca Eškerhana Madijeva (osmi meč po redu). Nakon Jovana u ring će u desetom meču po redu ući i 20-godišnji Rastko Simić u kategoriji do 80kg protiv Hrvata Gabrijela Veočića. Za sam kraj finalnog dana, pre nego se spuste zavese na najspektakularnije seniorsko prvenstvo Evrope u boksu ikada, u borbi za zlato rukavice će ukrstiti superteškaši, srpski as 29- godišnji Dušan Veletić i Španac Ajuba Gadfe Drisi El Aisauija.

Boks BSS (Emilija Jovanovic)
 

Srpski muški tim na ovom šampionatu osvojio je i pet bronzi koje su našoj zemlji iskovali Veljko Ražnatović, Rade Joksimović, Omer Ametović, Almir Memić, Vahid Abasov i Sadam Magomedov.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading