"SRBIJA ĆE BITI SJAJAN DOMAĆIN" Tijana Bogdanović najavila Evropsko prvenstvo u našoj zemlji

13:05 | 04-05-2024

Ostali sportovi 0

Proslavljena srpska tekvondo reprezentativka Tijana Bogdanović rekla je danas za Tanjug da će organizacija predstojećeg Evropskog prvenstva od 9. do 12. maja u Hali 1 Beogradskog sajma predstaviti Srbiju kao sjajnog domaćina i da će svi takmičari poneti lepe utiske iz našeg glavnog grada.

Tijana Bogdanović
Marko Metlaš

"Ovo je prvo seniorsko Evropsko prvenstvo koje se održava u Beogradu, imali smo pre par meseci kadetsko EP. Ovo je veliki projekat, hvala Evropskoj tekvondo uniji što nam je ukazala poverenje, što su nam dali tu priliku i što veruju da ćemo biti na visini zadatka. Verujem da će ovo biti jedno sjajno organizovano takmičenje i da će se sportisti vratiti puni lepih utisaka iz Beograda", rekla je Bogdanović.

Evropsko prvenstvo u tekvondou biće održano pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i Sekretarijata za omladinu i sport Grada Beograda.

"Nadam se da ćemo našu zemlju predstavljati kao sjajnog domaćina, što uvek i jesmo. Imaćemo preko 650 takmičara i preko 15 paratekvondista što ovo prvenstvo čini jednim od najmasovnijih u istoriji", dodala je osvajačica srebra na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i bronze na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Evropska šampionka iz 2016. godine veruje da će naši takmičari ostvariti zapažen uspeh pred domaćom publikom.

"Imaćemo 15 takmičara, to je podmlađen tim sa prosekom od 20 godina. Aleksandra Perišić je naša mlada nada, kvalifikovana je za Olimpijske igre u Parizu i ovaj turnir će joj svakako mnogo značiti jer je ovo poslednje odmeravanje snaga pred Pariz. Turnir na EP će biti jako težak, ali ja verujem u Aleksandru, mislim da je spremna da pred našom publikom napravi značajan uspeh, a posle da tako nastavi i u Parizu", zaključila je Bogdanović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading