NEKA DECA UPOZNAJU IGRU Održan Sajam sporta u Lazarevcu

17:30 | 05-05-2024

Ostali sportovi 0

U organizaciji Sportskog saveza Beograda, Saveza sportova opštine Lazarevac i GO Lazarevac, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda - Sekretarijata za sport i omladinu, održan je Sajam sporta GO Lazarevac, saopštili su organizatori.

NEKA DECA UPOZNAJU IGRU Održan Sajam sporta u Lazarevcu
pixabay

U saopštenju se navodi da je učešće na Sajmu sporta uzelo 34 kluba sa teritorije opštine Lazarevac, koji su predstavili svoje aktivnosti na štandovima duž Karađorđeve ulice.

Nakon intoniranja himne, prisutne su pozdravili predsednik opštine Bojan Stević i načelnica sektora sporta u Sekretarijatu za sport i omladinu Vesna Zirić.

Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević je u svom obraćanju istakao značaj ovakvog događaja pre svega za decu školskog uzrasta, koji su na ovom Sajmu kroz promociju rada sportskih klubova imali priliku da se informišu i odluče za sport koji će trenirati kao i da se upoznaju da seniorima lazarevačkih klubova.

Projekat opštinskih Sajmova sporta, čiji je nosilac Sportski savez Beograda ima za cilj uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta, jačanje timskog duha i stimulisanje školske omladine na redovno upražnjavanje fizičke aktivnosti.

"Ovogodišnji Sajam sporta u Lazarevcu se održava drugu godinu zaredom, a najmlađi posetioci, ali i ostali građani mogli su na postavljenim štandovima da se upoznaju sa dostignućima i radom najvećeg dela lazarevačkih klubova. Najmlađi su imali priliku da prisustvuju prezentaciji velikog broja sportova od onih najpopularnijih - fudbala, košarke, rukometa, odbojke, ali i tenisa, atletike, streljaštva, boksa, rvanja, motociklizma, šaha, karatea i drugih", navodi se u saopštenju.

Naredni Sajam sporta biće održan 10. maja u Obrenovcu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading