VELEOBRT Srbija ipak ide na Svetsko prvenstvo?

22:05 | 12-05-2024

Ostali sportovi 0

Rukovodstvo Rukometnog saveza Srbije poslaće u ponedeljak Svetskoj rukometnoj federaciji (IHF) zahtev za specijalnu pozivnicu za učešće na Svetskom prvenstvu.

ata

Reč je o turniru koji će se 2025. godine održati u Danskoj, Norveškoj i Hrvatskoj.


Rukometaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju na Svetsko prvenstvo pošto su u revanšu baraža u Novom Sadu pobedili Španiju sa nedovoljnih 25:22. U prvoj utakmici 8. maja, u Španiji je domaća selekcija pobedila 32:28.

- Orlovi su svojom igrom i ovim trijumfom pokazali da im je mesto među najboljim selekcijama sveta, a u to veruje i rukovodstvo Rukometnog saveza Srbije koje će već sutra Svetskoj rukometnog federaciji (IHF) poslati zahtev za vajldkartu - navodi se u saopštenju Rukometnog saveza Srbije.

Selektor reprezentacije Srbije Boris Rojević rekao je da je ekipa ostvarila veliku pobedu i da je ponosan na igrače, ali da žali zbog propuštene prilike.

- Velika pobeda nad Španijom, ali ostaje žal baš zato što smo bili tako blizu. Zaista smo odigrali dve fenomenalne utakmice, pokazali smo da se vraćamo na evropsku i svetsku rukometnu mapu. Ostaje zaista veliki žal, imali smo igrača više za četiri razlike i penale - naveo je on.


- S jedne strane sam zaista jako srećan jer smo pokazali ozbiljan nivo rukometa, napunili smo Spens dobrom utakmicom u Španiji, ali sam takođe tužan što nas je ta jedna lopta delila od prilike da uz pobedu slavimo i plasman na Svetsko prvenstvo. Nismo imali sreće donekle, ali sam zaista ponosan na ove momke i ponovo podvlačim da će se ova reprezentacija donositi radost Srbiji - dodao je selektor.

Kapiten Srbije golman Dejan Milosavljev rekao je da ekipi uvek malo nedostaje za uspeh.

- Imali smo sve u svojim rukama, borili smo se, ali falila nam je ta jedna lopta, uvek nam ta jedna fali… Žao mi je momaka i stručnog štaba, pružili smo sve od sebe, priprema je bila odlična i to se videlo, ali nažalost nije bilo dovoljno za potpuno slavlje - naveo je on.

Milosavljev je rekao i da veruje da će se ubrzo videti napredak srpskog rukometa na međunarodnoj sceni.

- Verujem da će evropska i svetska javnost uvideti napredak Srbije u jako kratkom roku. Vidi se pomak od mlađih kategorija do seniora, mislim da Savez radi jako dobar posao i srećan sam što će već sutra poslati zahtev za vajldkartu jer smatram da smo pokazali da zaslužujemo da se nađemo na Svetskom prvenstvu - dodao je Milosavljev.

Svetsko prvenstvo održava se od 14. januara do 2. februara 2025. godine u Danskoj, Norveškoj i Hrvatskoj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading