PRODATI ŠUMAHEROVI SATOVI Porodici treba novac za lečenje, milioni se slili u Mihaelovu kuću

11:30 | 15-05-2024

Ostali sportovi 0

Novac će biti iskorišćen za dalje lečenje legendarnog Nemca.

Mihael Šumaher

Jako je skupo lečenje legendarnog Mihaela Šumahera. Meri se u milionima evra zbog čega je porodica legendarnog asa prinuđena da rasprodaje imovinu.

Tako su na red došli satovi legendarnog Nemca koji su prodati putem renomirane aukcijske kuće "Kristi". Ukupno njih osam.

Suma koja je postignuta za ceo komplet iznosi oko četiri miliona švajcarskih franaka! Pretpostavlja se da će taj iznos biti iskorišćen za dalje lečenje legendarnog asa.

Najskuplji sat bio je "FP Journe" koji je prodat za 1,5 miliona franaka, mada se očekivalo da ode za dva. To je sat sa ugraviranom porukom koji je Šumaheru za Božić poklonio direktor Ferarija Žan Tod.

Drugi prilagođeni sat "Royal Oak", kompanije "Audemars Piguet" prodat je za 415.800 švajcarskih franaka i nadmašio je prvobitnu procenu od 150.000 do 250.000 franaka.

- Kolekcionari su bili oduševljeni što su otkrili ove satove utopljene u istoriju - rekao je šef "Kristija" u Evropi Remi Giljemin.

Da podsetimo, još od 2013. godine je Šumaher u teškom zdravstvenom stanju pošto je doživeo nesreću na skijanju.

Od tada je njegova porodica maksimalno štitila i čuvala van domašaja javnosti informacije o zdravstvenom stanju legendarnog asa. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading