PROBLEM ZA "ORLOVE" Crna Gora otima Srbiji mesto na Svetskom prvenstvu?

18:24 | 15-05-2024

Ostali sportovi 0

Ko će dobiti specijalnu pozivnicu?

ata

Rukovodstvo Rukometnog saveza Srbije poslalo je u ponedeljak Svetskoj rukometnoj federaciji (IHF) zahtev za specijalnu pozivnicu za učešće na Svetskom prvenstvu.

Rukometaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju na Svetsko prvenstvo pošto su u revanšu baraža u Novom Sadu pobedili Španiju sa nedovoljnih 25:22. U prvoj utakmici 8. maja, u Španiji je domaća selekcija pobedila 32:28.

"Orlovima" bi problem što se tiče specijalne pozivnice mogla da napravi Crna Gora.

Rukometni savez Crne Gore (RSCG) zvanično je poslao zahtev Svetskoj rukometnoj federaciji (IHF) za dobijanje "vajlkarda (specijalne pozivnice) za učešće na Svetskom prvenstvu, prenose mediji u Podgorici.

Rukometaši Crne Gore nisu uspeli da se plasiraju na SP, pošto su u baražu poraženi od Italije. Italija je pobedila na oba meča (32:26, 34:32) i izborila plasman na SP.

- Glavni argument, koji ide u prilog tome da bi IHF trebalo da dodeli specijalnu pozivnicu Crnoj Gori je činjenica da smo najbolje plasirana reprezentacija sa poslednjeg velikog takmičenja - EP 2024, od svih reprezentacija koje kroz baraž, nisu uspele da izbore plasman na predstojeće SP - navodi se, između ostalog, u pismu koje je RSCG uputio IHF-a.

Zahtev za dobijanje "vajlkarda" već su poslale Srbija i Saudijska Arabija, a očekuje se da to urade i Švajcarska i Farska Ostrva. 

SP će biti održano od 14. januara do drugog februara naredne godine u Norveškoj, Danskoj i Hrvatskoj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.


 

 

Komentari(0)

Loading