SRPKINJA VLADA EVROPOM Emilija Antanasijević ponovo postala osvojila Evropsko prvenstvo, pa za sport.alo poručila: Privilegija i čast predstravljati Srbiju i Zvezdu

07:55 | 19-05-2024

Ostali sportovi 0

Nakon novog podviga Emilija je za Sport.alo govorila o prvim utiscima, kome posvećuje medalju, kao i narednim ciljevima ove godine.

Emilija Antanasijević

 

Srpska karatistkinja i članica Crvene zvezde Emilija Antanasijević ponovo je pokorila Evropu. Mlada Beograđanka ponovila je prošlogodišnji uspeh i odbranila tron zlatnom medaljom u Sloveniji na omladinskom šampionatu.

SRPKINJA PONOVO POKORILA EVROPU Emilija Antanasijević osvojila dva zlata na Evropskom prvenstvu

Emilija je bila najbolja u pojedinačnoj kata kategoriji, kao i u timskoj. Nakon novog podviga ona je za Sport.alo govorila o prvim utiscima.

- Bilo je jako teško, jaka konkurencija, preko 1000 vrhunskih takmičara... Jako sam ponosna na sebe, ovo je jedan od najtežih šampionata na kojima sam se takmičila. Velika je stvar uopšte se i pojaviti ovde, predstavljati svoju zemlju i Crvenu zvezdu, to je privilegija i čast - kaže Emlija za Sport.alo.

Emilija Antanasijević Privatna arhiva
 

Kako i sama kaže medalju posvećuje svojoj zemlji, Zvezdi, roditeljima i svima koji su je bodrili prethodnih dana.

- Medalju posvećujem Srbiji i Crvenoj zvezdi, naravno i svojoj porodici, pre svega tati koji je gledao od kuće i mami koja je bila uz mene na takmičenju i bodrila me. Hvala i svima koji su pratili prenose i slali mi predivne poruke podrške.

Emilija Antanasijević Privatna arhiva
 

Za Emiliju nema mnogo odmora jer sada slede ozbiljne pripreme za Svetsko prvenstvo u Španiji ovog oktobra gde takođe brani titulu, ali i Otvoreno prvenstvo Amerike.

- Cilj mi je da ponovo osvojim Svetsko prvenstvo koje se krajem godine održava u Španiji, ali otom potom, do tada ima vremena. Takođe me očekuje Otvoreno prvenstvo Sjedinjenih Američkih Država i pripreme za što bolji rezultat. Naravno, prvi cilj je ostvaren ovom medaljom u Sloveniji, sada počinju pripreme za naredna dva - zaključuje mlada Srpkinja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading