Poznati učesnici plej ofa Bokserske lige Srbije

13:34 | 03-06-2024

Ostali sportovi 0

Poslednje kolo Bokserske lige Srbije iznedrilo je učesnike plej ofa koji će biti održan na Trgu Krajina u Banja Luci od 20. do 23. juna 2024. Za naslov Ekipnog šampiona Srbije boriće se najuspešniji klubovi iz dosadašnjeg dela takmičenja koje je bilo dvokružnog formata, nakon kojeg se najbolje četiri ekipe bore u plej-ofu na dva dobijena meča. Takmičenja se odvijaju u sedam kategorija: pero, poluvelter, velter, polusrednja, srednja poluteška, teška. Svi mečevi prenose se u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight. Učesnici plej ofa BLS 2023/24. su: BK “Slavija” (Banja Luka), BK “Novi Pazar”, BK “Radnički” (Beograd), BK “Sombor”.

Boks
BSS

Nakon poslednjeg kola BLS i meča u Somboru gde je domaćin slavio pobedu nad gostima iz BK “Loznica” rezultatom 8:6, poznati su ne samo učesnici predstojećeg plej ofa već i klubovi koji ispadaju iz elitnog klupskog takmičenja. BK Loznica zavšila je Ligaško takmičenje na pretposlednjem mestu, te se seli u niži rang gde su bili do daleke 1984. godine. Nekada bokserski gigant nakon 40 godina više neće nastupati u elitnom klupskom takmičenju, što je velika šteta imajući u vidu da je hala “Lagator” nekada bio hram boksa.

Svetla tačka za Lagator i grad Loznicu jeste drugi klub iz ovog grada, a to je BK “Rokica”, klub koji vodi legendarni trener Dragan Vasiljević Durunga, a koji je završio takmičenje na značajnom 5. mestu.

Boks BSS
 

 

Poslednji klub na tabeli jeste BK “Vitez” iz Niša, koji je bio oslonjen na boksere isključivo iz svog pogona, te je njihovo ispadanje iz BLS potpuno dostojanstveno, imajući u vidu i činjenicu da su se finansirali iz sopstvenih sredstava.

Drugi klub iz Niša BK “Naissus” završio je takmičenje na šestom mestu, tako sa sledeće sezone Nišlije neće biti uskraćene da gledaju jedan svoj klub u najjačem klupskom takmičenju.

Boks BSS
 

 

Bokserska Lige Srbije 2023/24. donela nam je pregršt kvalitetnih mečeva i razmene udaraca u magičnom četverouglu koji uvek završe džentlemenskim zagrljejem rivala. Ovogodišnja Bokserska Liga Srbije brojala je osam klubova: BK Vitez iz Niša, Naisus, Loznica, Rokica, Radnički Beograd, Sombor, Novi Pazar i Slavija iz Banjaluke, a promoter plemenite veštine u našoj zemlji i širom regiona Arena Channels Group bila je uz svaki meč BLS i učinila da promocija boksa, samim tim i rast ovog sporta pod našim nebeskim svodom bude još jača, sa novom dimenzijom i vizijom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading