SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL NA SEVERU SRBIJE Izvučeni turnirski brojevi pred 18. Pojedinačno prvenstvo u šahu, konkurencija u Senti nikad jača

14:00 | 07-06-2024

Ostali sportovi 0

Pomerene granice po pitanju nagradnog fonda, ali i rejtinga učesnika u obe konkurencije.

Šah

Vreme je za 18. Pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu! 

Ovog petka u prostorijama medijskog sponzora Šahovskog saveza Srbije, Alo Media Systema, izvučeni su turnirski brojevi pred predstojeći šampionat koji će se od 17. do 25. juna održati u hotelu "Fantastico Exclusive" u Senti. Brojeve je izvlačila novinarka Alo Jana Milanović.

Na severu Srbije očekuje nas pravi šahovski spektakl, o čemu svedoči i nekoliko oborenih rekorda. Pre svega po pitanju nagradnog fonda koji nikada nije bio veći,. Ostvaren je rast od čak 67 odsto u odnosu na prošlu godinu, dok su rejtinzi i u Open i ženskoj konkurenciji takođe znatno jači.

Generalni sekretar Šahovskog saveza Srbije Nebojša Baralić tokom izlaganja upoznao je okupljene o samom turniru, nagradnom fondu, učesnicima i tom prilikom im poželeo mnogo sreće.

- Želim da kažem da Šahovski savez Srbije iz godine u godinu pojačava uslove Pojedinačnog šampionata u pozitivnom smislu, od nagradnog fonda, organizacije... Trudimo da se ovo takmičenje bude pravi praznik šaha. Hotel "Fantastico Exclusive" ispostavio se kao sjajan domaćin prošle godine, pa će imati tu čast da i ove ugosti šahište i šahistkinje u borbi za nagrade. Lista učesnika je zaista impresivna i želim svima puno sreće, da ostvare zacrtane rezultate i da uživaju - rekao je Baralić.

Šah Vladimir Beatović/Alo
 

Šampion Evrope u ekipnoj konkurenciji sa reprezentacijom Srbije, kao i u pojedinačnoj konkurenciji, Aleksej Sarana biće najveća zvezda takmičenja sa rejtingom od 2712. Iza njega odmah su naši reprezentativci Aleksandar Inđić, Robert Markuš...

U ženskoj konkurenciji šahistkinje predvodi Adela Velikić, srpska reprezentativka sa 2290 rejting bodova, a tu su i Tijana Mandura, Jovana Erić... kao i tri debitantkinje.

Vera Vujović: Želim da pokažem svoje znanje

Šah Vladimir Beatović/Alo
 

Među najmlađim takmičarkama u Senti biće Vera Vujović (12) koja ima titulu ženskog FIDE majstora i važi za budućnost srpskog šaha.

- Ozbiljno se spreman. Želim da svoje znanje pokažem i da ostvarim što bolji rezultat. Iako sam mlada, volela bih da se dokažem i nadoknadim iskustvo starijih takmičarki, da se ne vidi da su one igrale mnogo duže od mene. Bilo bi lepo da pobedim, ali konkurencija je ove godine zaista jaka tako da ćemo videti kako će se turnir odvijati - rekla je Vera.

 

Turnirski brojevi

Konkurencija dama:

1. Vera Vujović
2. Mila Radenković
3. Irina Čeluškina
4. Jovana Erić
5. Jovana Srdanović
6. Viktorija Bukhteva
7. Adela Velikić
8. Tijana Mandura
9. Andrea Stanković
10. Sanra Đukić

Open konkurencija:

1. Miloš Perunović
2. Alija Muratović
3. Dušan Popović
4. Suat Atalik
5. Aleksej Sarana
6. Aleksandar Kovačević
7. Nikola Radovanović
8. Ivan Ivanišević
9. Robert Markuš
10. Aleksandar Inđić

Parovi prvog kola

Konkurencija dama:

Vera Vujović - Sandra Đukić
Mila Radenković - Andrea Stanković
Irina Čeluškina - Tijana Mandura
Jovana Erić - Adela Velikić
Jovana Srdanović - Viktorija Bukhteva

Open konkurencija:

Miloš Perunović - Aleksandar Inđić
Alija Muratović - Robert Markuš
Dušan Popović - Ivan Ivanišević
Suat Atalik - Nikola Radovanović
Aleksej Sarana - Aleksandar Kovačević

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading