Uspešan završetak Cedevita Junior Golf Tour Beograd Open na terenu GK Ada u Beogradu

09:55 | 10-06-2024

Ostali sportovi 0

U periodu od 7. do 9. juna, Beograd je bio domaćin uglednog golf turnira - Cedevita Junior Golf Tour Beograd Open, koji je okupio 55 mladih igrača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

promo

Turnir je bio organizovan na terenu GK Ada u Beogradu, sa igračima podeljenim u kategorije od 6-10 godina, 11-13 godina, 14-16 godina i 17-19 godina, koji su se takmičili kako u individualnom, tako i u ekipnom plasmanu.

Dva dana igre su obeležena velikom borbom, uz iskazan talenat i veštine mladih golfera. Atmosfera je bila prepuna uzbuđenja i fer pleja, a takmičenje je bilo izuzetno dinamično i uzbudljivo. Posebno zadovoljstvo bilo je videti najmlađe igrače za koje ovaj turnir tradicionalno predstavlja prvo prvenstvo i susret sa igračima iz susednih zemalja.

ANGELINA OPSOVALA, A ONDA... Kako je Srpkinja utišla ceo tim i bezobrane navijače

U kategoriji igrača 17-19 godina prvo mesto zauzeo je Kan Bizović (Bosna i Hercegovina), drugo mesto pripalo je Dušanu Bursiću (Srbija) dok je na trećoj poziciji završio Samuel Arnaud (Hrvatska).

U kategoriji igrača od 14-16 godina prvo mesto osvojio je Tine Lah-Mršek (Slovenija), drugo mesto zauzeo je Aleksej Đukanović (Srbija), treće mesto pripalo je Anuru Selmanagiću (Bosna i Hercegovina).

Fran Gross (Hrvatska) bio je najuspešniji u kategoriji igrača od 11-13 godina, drugo mesto zauzeo je Brin Svit Vuk (Slovenija), dok je na trećem mestu završio Mihael Blatnik (Hrvatska).

U kategoriji dečaka od 6-10 godina najbolji rezultat ubeležio je Val Vid Vuk (Slovenija), drugo mesto osvojio je Vanja Saračevič (Bosna i Hercegovina) dok je treće mesto zauzeo Luka Nikolić (Srbija). Jedina mlada golferka u najmlađoj uzrasnoj kategoriji do 10 godina bila je Mina Maksić iz Srbije.

U kategoriji devojčica od 11-14 godina trijumfovala je Marta Pavi, drugo mesto pripalo je Aniki Zarić (Srbija), dok je na trećem mestu završila Lana Subin (Srbija).

U kategoriji devojčica od 15-19 godina trijumfovala je Iva Bistrović (Hrvatska), drugo mesto osvojila je Elena Anđelković (Srbija) dok je na trećem mestu završila Nika Lukač (Hrvatska).

Cedevita Junior Golf Tour, koji se održava u organizaciji Golf asocijacija Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije, uz podršku glavnog pokrovitelja Cedevita, dobio je svojevrstan epilog u Beogradu. Nakon uspešnih turnira u Zagrebu u aprilu i Sarajevu u maju, najbrojnije učešće do sada zabeleženo je upravo u Beogradu.

Nakon održanog turnira, ekipa Srbije se našla na prvom mestu u ekipnoj konkurenciji, demonstrirajući visok nivo igre i pripadnost golf sportu.

Cedevita Junior Golf Tour nastavlja da okuplja najbolje mlade golfere regiona, pružajući im priliku da se nadmeću, uče i stvaraju nova prijateljstva. S radošću očekujemo sledeće takmičenje koje će nastaviti da promoviše golf među mladima i unapređuje sportski duh među generacijama. Veliko finale zakazano je za septembar mesec u Sloveniji.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading