PRORADILA LINIJA NOVI BEOGRAD-KRAGUJEVAC Vaterpolisti Radničkog ozbiljno pojačani

19:26 | 13-06-2024

Ostali sportovi 0

Podmlađeni tim Radničkog iz Kragujevca nije razočarao već prijatno iznenadio u prethodnoj sezoni, ali je već sada očigledno da vaterpplisti iz grada na Lepenici narednu sezonu dočekuju sa osetno više ambicija.

Vaterpolo
Foto: SPD Radnički

Dolazak Strahinje Rašovića najavljen je kao velika bomba prelaznog roka, a odmah posle njega usledile su još neke.

Najpre je klubu iz grada na Lepenici pristupio Radoslav Filipović, prvi golman reprezentacije Srbije Radoslav Filipović (27), koji je ponikao u novosadskoj Vojvodini, tri sezone proveo u Šapcu i jednu u Novom Beogradu, sa kojim je osvojio šampionsku titulu i igrao finale Lige šampiona. U Radnički stiže posle sezone u Rumuniji kao iugrač Oradee.

Listi zvučnih pojačanja pridružio se i Radomir Drašović, koji je došao iz najvećeg rivala – Novog Beograda.

Za tri sezone provedene u Novom Beogradu, Drašović je dva puta igrao finale i jednom polufinale Lige šampiona, dva puta je osvojio Regionaln ligu, tri titule prvaka Srbije i jedan Kup. Dug je i spisak klubova za koje je igrao. Počeo je u beogradskom Singidunumu, nastavio u Crvenoj zvezdi, pa po dve godine proveo u Partizanu, italijanskom Sport menažmentu i mađarskom Solnoku. Ima zavidno iskustvo u međunarodnim takmičenjima. Sa Italijanima je igrao finale Kupa Evrope, 2018. godine, a to takmičenje osvojio je tri sezone kasnije sa Mađarima, sa kojima ima i šampionsku titulu. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 120 utakmica i postigao 131 pogodak.

Vaterpolo Foto: SPD Radnički
 

 

- Sa većinom novih saigrača sam već igrao, a sa nekima čak i duži vremenski period, poput Strahinje Rašovića, Radoslava Filipovića, Filipa Jankovića. Mislim da neće biti problem ni za mene ni za ceo tim da se uklopimo. Dobro mi je poznat sistem trenera Uroša Stevanovića, radimo skoro dve godine u reprezentaciji i već su se dosta razradili odnos i saradnja. To je svakako jedan od razloga što sam u Kragujevcu – kaže Drašović.

Ističe i da mu je dobro poznata ekipa Radničkog:

- Prethodne tri godine igrao sam za Novi Beograd. Radnički nam je bio najveća prepreka za postizanje ciljeva. Igrali su na zavidnom nivou, krasili su ih dobar timski duh i agresivnost po kojima su prepoznatljivi u čitavoj Evropi. To mi se jako dopada i svakako je nešto što treba da zadržimo.

I Petar Jakšić u Šumadiji

Da se u Radničkom ne šale potvrđuje i to da je mladi bek reprezentacije Srbije, Petar Jakšić (23), četvrti igrač najbolje srpske selekcije, koji je u ovom prelaznom roku stigao u Šumadiju.

Jakšić je ponikao u Partizanu, a u prošloj sezoni bio je kapiten i jedan od najboljih igrača crno-belih.

- Radnički pravi dobru ekipu, igraće se na sva četiri fronta sa izuzetno visokim ambicijama i nije mi bilo teško da se opredelim za jedan takav projekat. Za mene kao mladog igrača u ovom trenutku su veoma bitne te jake utakmice i kvalitetan rad u klubu, a nema sumnje da će mi treninzi u Kragujevcu sa iskusnim trenerima, ali i saigračima, to omogućiti – smatra Jakšić.

Novajlija u Radničkom je i Nikola Murišić (32), nekadašnji reprezentativac Crne Gore, Ovaj iskusni centar rodom iz Kotora, u Kragujevac stiže posle šest godina provedenih u mađarskom Egeru. U prošloj sezoni bio peti strelac izuzetno jakog mađarskog šampionata, sa 50 golova na 22 utakmice.

Murišić je igrač sa velikim internacionalnim iskustvom.Pre Egera, tri sezone igrao za rumunsku Steauu sa kojom je osvojio tri titule. Ponikao je u kotorskom Primorcu, a pre odlaska u inostranstvo jednu sezonu igrao je za Budvu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading