ČUDESAN PREOKRET SRBIJE "Orlovi" napravili džinovski korak ka Olimpijskim igrama

18:36 | 19-06-2024

Ostali sportovi 0

Odbojkaši Srbije pobedili su Kubu posle velikog preokreta rezultatom 3:2 (21:25, 22:25, 25:16, 25:21, 15:12) u meču prvog kola poslednjeg vikenda Lige nacija čime su napravili ogroman korak napred ka plasmanu na Olimpijske igre.

Odbojkaši
FIVB

Kuba je prva dva seta dobila relativno lako i delovalo je da ide ka sigurnoj pobedi, ali su u trećem izabranici Igora Kolakovića zaigrali mnogo bolje i smanjili na 1:2 na veoma ubedljiv način. I u četvrtom setu Srbi su dominirali i tako su uveli meč u peti, odlučujući set. U njemu je Srbija ponovo bila bolja, iskoristila je prvu meč loptu i stigla na korak od plasmana u Pariz.

Kuba i Srbija se bore za poslednju preostalu vizu za Olimpijske igre, a ko bude bolji na svetskoj rang listi po okončanju Lige nacija igraće u Parizu. Srbija je posle pobede u međusobnom duelu sad u velikoj prednosti, sve zavisi od nje i ima realnije šanse da zaigra u glavnom gradu Francuske. 

Rivali Srbiji do kraja Lige nacija biće Turska, Poljska, Slovenija, a Kubi Slovenija, Bugarska i Poljska. 

Srbija je pobedom nad Kubom ostala i u trci za plasman na završni turnir Lige koji će se igrati u Lođu, u Poljskoj, od 27. do 30. juna.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading