ŠEFICA Radnički postavio bivšu šampionku za trenera

06:00 | 20-06-2024

Ostali sportovi 0

Imenovanje se poklopilo sa desetogodišnjicom od osvajanja prve titule prvaka Srbije

Rukometna lopta

Rukometašice Radničkog iz Kragujevca su zauzele deveto, pretposlednje mesto u Superligi i tako su se iz elitnog ranga preselile u Super B ligu.

Jasmina Kolak SPD Radnički
 

Prvi potez Uprave u rekomponovanju tima za narednu sezonu bio je izbor šefa stručnog štaba, što je u ovom slučaju šefica - Jasmina Kolak (38). Prvi put u istoriji kragujevačkog rukometa, računajući ostale kolektivne sportove jedina uz Vesnu Despotović, Radnički će voditi pripadnica lepšeg pola.

- Srećna sam zbog ove odluke. Velika je čast biti trener u klubu sa tako velikom tradicijom kao što je naš Radnički. Zanimljiva je činjenica da se ovo imenovanje poklopilo sa desetogodišnjicom od osvajanja prve titule prvaka Srbije. Želim da se zahvalim na podršci i poverenju i verujem da ćemo uz dobar rad formirati stabilan tim za buduće uspehe - ističe Jasmina.

Kolak se, inače, dokazala u radu sa mlađim selekcijama, ostvarivši sa devojčicama do 12 i 14 godina, dva puta uzastopno, plasman na završni turnir šampionata Srbije.

S obzirom na to da joj je trenerska karijera tek na početku, igračka je mnogo trofejnija. Igrala je za Knjaz Miloš, sadašnji Bekament BB, Jagodinu, Zaječar, nemački Trir i u tri navrata za Radnički. Osvojila je po dve titule državnog prvaka i Kupa Srbije.

Komentari(0)

Loading