MA BRAVO MOMCI Srbija oborila Tursku na pleća, Pariz sve bliži i bliži

22:25 | 21-06-2024

Ostali sportovi 0

Jako, jako, važna pobeda naših odbojkaša.

Odbojkaška reprezentacija Srbije
volleyball nations league

Morala je Srbija da pobedi Tursku kako bi ostala u igri za plasman na Olimpijske igre u Parizu i u tome je uspela - 3:1 (20:25, 25:19, 25:23, 25:21).

Jako, jako važna pobeda "orlova" koji su i dalje ispred Kube na rang-listi i preostala su još dva meča obema selekcijama gde ćemo dobiti poslednjeg putnika na OI.

Dosta loše je četa Igora Kolakovića otvorila meč. Stegnuto, dekoncentrisano što su Turci eksploatisali i velikih 18:12 sredinom seta praktično odredili ko će povesti na utakmici.

Daleko drugačija slika je viđena u drugoj deonici. Srbija je napravila seriju 3:0, potom i 4:0 i stigla je do vrlo komfornih plus sedam (21:14). Rutinski je "plava četa" izjednačila na 1:1.

Treći set je bio i preloman. I to za obe selekcije. Pre svega na psihološkom planu, a tu je Srbija bila - maestralna!

Odbojkaška reprezentacija Srbije volleyball nations league
 

Otvorila je treći period sa ogromnih 7:1! Sve nam je polazilo od ruke i Turci nisu znali gde se nalaze. Istina, usledio je potom veliki pad. Prava drama je nastala kada je protivnik izjednačio na 23:23.

Međutim, bili su izabranici Igora Kolakovića najbolji kada je to bilo najpotrebnije. Vezali su dva poena i poveli sa 2:1 u setovima.

Poslednja deonica je bila već klackalica. Ali, samo do sredine seta kada se ponovo odvajamo, pravimo razliku i odlazimo na osetnih 19:13.

Nažalost, ponovo je usledio blagi pad. Na svu sreću, ne kao u prethodnom setu. Uspela je Srbija da iskontroliše meč i stigne do zlata vredne pobede!

Srbiju su do pobede predvodili Dražen Luburić sa 24 poena, Miran Kujundžić je dodao 19, dok je Marko Ivović stao na 15.

Kod Turaka su se istakli Kean Gurbuz sa 22 poena, Ramazan Mandiraci je dodao 17, a u potpunosti je odsečen najbolji igrač Adis Lagumdžija koji je imao jedan jedini poen! 

Posle drugog duela u Ljubljani za pobedu u četiri seta odbojkaši su dobili još 3,5 boda za svetsku rang listu, pa sada imaju 260, a prvi pratilac Kuba - 251,69. Sada je na nama samo da održimo tu prednost.

Srbija do kraja Lige nacija ima mečeve sa Poljskom (sutra od 16.30) i domaćinom Slovenijom u nedelju od 20.30.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading