SLAVIJA PRVAK BOKSERSKE LIGE SRBIJE 2024. Ubedljiva pobeda Banjalučana na kraju šampionata

09:25 | 24-06-2024

Ostali sportovi 0

Bokseri Slavije iz Banjaluke postali su šampioni Bokserske lige Srbije nakon što su u finalu savladali beogradski Radnički ubedljivim rezultatom 10:4. Završni turnir održan je u punoj banjalučkoj sportskoj hali „Centar“

BSS
Foto: BSS

Završni turnir održan je u punoj banjalučkoj sportskoj hali „Centar“ . 

Najbolji meč večeri su odboksovali Leo Cvitanović i Sandro Poletan u kategoriji do 80kg. Duel je bio sjajan, a gledaoci su uživali u odličnim udarcima. Cvitanović je na kraju slavio podeljenom odlukom sudija.

- Fantastičan osećaj nakon pobede. Primio sam previše udaraca od protivnika koji su bili nepotrebni i nisam koristio rad nogu koji inače koristim, ali sam se izvukao na kraju. Poletan je jedan jako iskusan i dobar bokser i zahvalan sam mu što je boksovao sa mnom. Drago nam je što smo oduševili publiku koja je došla u velikom broju da nas bodri - rekao je Leo Cvitanović nakon što je pobedio boksera Radničkog Sandra Poletana.  

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je finalistima i uručio pobednički pehar bokserima Slavije, a medalje je podelio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. 

BSS Foto: BSS
 

- Prisustvovao sam u Banjaluci bokserskom spektaklu, na kojem su se u velikom finalu Bokserske lige Srbije borili banjalučka Slavija i Radnički iz Beograda. Bilo je ovo pravo sportsko takmičenje i čestitam Slaviji što se okitila titulom prvaka Srbije - rekao je Dodik. 

BSS Foto: BSS
 

Rezultati po kategorijama: 

57 kilograma: Mihajlo Đekić - Branislav Marković 2:0 (jednoglasna odluka sudija)

63.5 kg Alen Rahimić - Stefan Pilipović 2:0 (podjeljena odluka sudija)

67. kg Aljaž Šircelj - Filip Džida 0:2 (podijeljena odluka sudija)

71. kg Nejc Petrič - Igor Rogić 2:0 (povreda Rogića)

75.kg Gal Šepic - Dario Tomić 2:0 (bez borbe)

80. kg Leo Cvitanović - Sandro Poletan 2:0 (podijeljena odluka sudija)

preko 92 kg Aljaž Ban - Lazar Lazaraveć 0:2 (prekid sudija).

Ovogodišnja Bokserska Liga Srbije brojala je osam klubova: BK Vitez (Niš), Naisus (Niš), Loznica, Rokica (Loznica), Radnički (Beograd), Sombor, Novi Pazar i Slavija (Banjaluka). 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading