TEŽAK ŽREB Odbojkaši Srbije saznali imena rivala na Olimpijskim igrama

19:08 | 26-06-2024

Ostali sportovi 0

Odbojkaška reprezentacija Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu igraće protiv Slovenije, Francuske i Kanade u grupi A, odlučeno je žrebom u poljskom Lođu.

Odbojkaška reprezentacija Srbije
volleyball nations league

U B grupi igraće Poljska, Egipat, Brazil i Italija, a u C grupi Japan, Nemačka, Argentina i SAD.

Takmičenja u odbojci na Olimpijskim igrama će se odigrati u dvorani „Južni Pariz 1“ u pariskom 15. arondismanu.

Odbojkaški turnir na XXXIII Olimpijskim igrama 2024. u Parizu u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 27. jula do 10. avgusta.

Sistem takmičenja na Olimpijskim igrama je promenjen, pa će u Parizu 12 reprezentacija biti podeljene u 3 grupe sa po 4 selekcije.

Plasman u četvrtfinale izboriće po 2 prvoplasirane reprezentacije iz 3 grupe, kao i 2 najbolje trećeplasirane selekcije.

Po završetku takmičenja po grupama, napraviće se tabela 8 selekcija koje su se plasirale u četvrtfinale, na osnovu rezultata u grupama, da bi se dobio raspored četvrtfinalnih utakmica, odnosno projektovanog polufinala. Prilikom određivanja tabele, prva tri mesta će pripasti pobednicima grupa na osnovu njihovih rezultata, pa zatim 3 drugoplasirane reprezentacije po istim kriterijumima, i na kraju dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Na osnovu tabele, u četvrtfinalu će igrati najuspešniji pobednik grupe i druga najbolja trećeplasirana selekcija i tako redom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading