KAKAV UDARAC ZA ORLOVE Srpski olimpijac suspendovan zbog dopinga, ne ide na Olimpijske igre

15:26 | 10-07-2024

Ostali sportovi 0

Udarac za srpski olimpijski tim...

Olimpijske igre

Reprezentativac Srbije u plivanju, Uroš Nikolić, zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci dobio je jednogodišnju suspenziju, saznaje Sport klub.

Nikolić je krajem marta kao član srpske štafete 4X100 slobodno bio pozitivan na doping testu u toku Svetskog prvenstva u Dohi.  

U njegovom organizmu je tada utvrđeno prisustvo pseudoefedrina, za koji je Uroš tvrdio da je korsitio kao lek protiv alergije. 

Uroš Nikolić Printscreen
 

IZMAKLA MU MEDALJA Andrej Barna peti u Evropi

Srpski plivač je uložio žalbu Svetskoj antidoping agenciji koja je prihvatila da se uradi retroaktivni tue odnosno da priloži svu dokumentaciju kojom se potvrđuje da je lek koristio u medicinske svrhe, a ne kao doping.

Kao što pravila nalažu obavljeno je saslušanje i tada je na žalost srpskog plivača žalba odbijena pa Nikolić neće moći da se bavi plivanjem od 4.jula do 3.jula 2025. godine, a ovo je potvrdila i Antidoping agencija Srbije.

Ono što je zanimljivo i nelogično jeste da se Plivački savez Srbije nijednom od otvaranja ovog slučaja nije oglasio, ali je umeo da Nikolića izostavi iz štafete u Beogradu ya štafetu 4x100 slobodno na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Umesto Nikolića plivao je Justin Cvetkov koji je sa Andrejom Barnom, Velimirom Stjepanovićem i Nikolom Aćino osvojio evropsko zlato.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading