VELIKA TUGA Preminula legenda srpske atletike

19:06 | 12-07-2024

Ostali sportovi 0

Otišao je još jedan velikan.

Atletika

Tužne vesti za srpski sport. Pogotovo atletiku pošto je preminuo Jovan Mušković, poznatiji pod nadimkom Mule u 78. godini života.

Mušković je bio bronzani osvajač na juniorskom Evropskom prvenstvu 1966. godine kao i višestruki rekorder Jugoslavije i učesnik mnogih takmičenja u sprintu.

- Teško je ispraćati prijatelje koje više nikad neću videti. Odlaze kao da su na Fordovoj traci koja nikada ne staje. Izumire jedna atletska generacija i sa svakim odlaskom svet postaje siromašniji za dobrog čoveka. A Mule? Taj sjajni sportista i veliki šeret prepun dosetki i zdravog humora. On je pronašao trajni mir koji je poslednjih godina tako želeo. Tog vrelog dana popio je svoju kafu, popušio cigaretu, oprao šoljicu, otišao u sobu, legao na krevet i - umro. Ako je moralo, neka je bilo tako. Niko nije zaslužio da se muči - napisao je njegov blizak prijatelj Dragan Nedimović.

Mušković će ostati upamćen po sportskim rezultatima, ali i kao veliki prijatelj i čovek vedrog duha. Sahrana će se obaviti u krugu porodice i najbližih prijatelja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading