SRPSKI "HULK" SPREMAN DA POKORI PARIZ Marko Novaković za sport.alo pred Olimpijske igre o zanimljivom nadimku, trećoj sreći i napadu na medalju: Da se svi zajedno radujemo na kraju

07:00 | 17-07-2024

Ostali sportovi 0

Marko Novaković (35), kome će po treći put biti deo Olimpijskih igara, govorio je za sport.alo pred učešće u Parizu o dosadašnjem iskustvu, napadu na medalju, planovima i zanimljivom nadimku, ali i da li bi ovo mogla da bude treća sreća za njega.

Marko Novaković

 

Srpski sportisti koji će braniti boje naše zemlje na Olimpijskim igrama u Parizu ušli su u završni deo priprema pred najveće takmičenje. Jedni će debitovati na velikoj sceni, dok oni drugi, nešto iskusniji, već znaju šta znači biti deo takve manifestacije.

Naš kajakaški četverac u sastavu Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Stefan Vrdoljak i Vladimir Torubarov, pokušaće da Srbiji obezbedi odličje.

Marko Novaković (35), kome će po treći put biti deo Olimpijskih igara, govorio je za sport.alo pred učešće u Parizu o dosadašnjem iskustvu, napadu na medalju, planovima i zanimljivom nadimku, ali i da li bi ovo mogla da bude treća sreća za njega.

- Iskreno i ja se nadam da će biti treća sreća. Spoznao sam čitav sistem funkcionisanja Olimpijskih igara, kako to sve tamo izgleda. Svake su posebne na svoj način, naravno. Idem u Pariz pun optimizma, nadam se da ćemo svi ostati zdravi, da će naporni treninzi doći na naplatu. Uz dužno poštovanje svim rivalima, prijateljima iz drugih tabora, ja bih voleo da se domognemo podijuma u Francuskoj, pa da kao cela nacija zajedno slavimo - kaže Novaković na početku razgovora za sport.alo.

Kako i sam kaže, pripreme uopšte nisu jednostavne, posebno jer je u pitanju četverac.

- Pripreme su jako teške, naročito ove pred sam događaj, baš je naporno. Četverac je jako kompleksna stvar, mora puno da se radi. To su četiri individue koje funkcionišu drugačije. Kada ustanete ujutru neko je manje umoran, neko više, sve se to oseti. U suštini, zajedno smo u svemu tome, gledamo da se međusobno podržavamo i da i kroz lepe i one manje lepe trenutke prolazimo kao tim. Svesni smo da idemo ka istom cilju, sve mora da se izdrži.

Marko Novaković Kajakaški savez Srbije
 

Kada je pre osam godina u Riju osvojio šesto mesto bilo je prilično teško spremiti se za takvu klimu, vremensku razliku... sada je situacija drugačija.

- Dosta je lakše sada nego u Riju. Kada smo putovali u Brazil morali smo da se aklimatizujemo na njihovu klimu, visoku vlažnost vazduha... pre samog odlaska tamo bili smo u Portugalu kako bi nam se organizam pripremio i za vremensku razliku i sve što nas je tamo čekalo. Sada je situacija u Parizu gotovo idealna, tu smo u Evropi, klima je gotovo ista, nema vremenske razlike, temperature su slične. Videćemo kako će to izgledati na kraju, naravno.

Da li već sada razmišljaš o Olimpijskim igrama u Los Anđelesu?

- Ja volim ono što radim, nije jednostavno, to je činjenica posebno u ovim iskusnijim godinama. Dolazim u taj stadijum kada bih voleo da se posvetim budućnosti svoje porodice. Morao bih da sednem i da razmislim. Sigurno da bih i dalje bio u svetu sporta, za svoju dušu. Ne kažem da mi nije želja da se borim i za Olimpijske igre u Los Anđelesu, ali ne mogu da obećam ni sebi tako nešto jer ne želim da stvaram opterećenje sebi. Želim da uživam iz dana u dan, pa ćemo videti. Sigurno da bi postolje u Parizu dosta olakšalo stvar i po tom pitanju jer bih tako mnogo lakše odlučio šta bih u budućnosti.

Mnogi ne znaju da Marko ima simpatičan nadimak "Hulk" po čuvenom liku iz crtanih filmova, a nama je otkrio kako je došlo do toga.

- To je sve nastalo sasvim slučajno (a-ha-ha). Svi smo odrastali uz crtaće, pa i ja. Nindža kornjače, Spajdermen, Betmen... ja sam ih sve voleo i gledao kao i druga deca, ali sam lik Hulka, njegova ličnost mi se dopala. Tadašnji trener je iz raznih razgovora to čuo i eto tako je to iz svega proisteklo, meni se dopalo, prisvojio sam taj nadimak i drago mi je što me to prati - zaključio je Novaković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading