SPUŠTENA ZAVESA NA "SRBIJA OPEN 2024" Svečanim zatvaranjem i dodelom nagrada, završen 4. Međunarodni letnji šahovski festival

17:38 | 21-07-2024

Ostali sportovi 0

Svečanom ceremonijom u hotelu "Metropol Palas" u Beogradu, završen pravi šahovski spektakl

Srbija open 2024

Četvrti po redu Međunarodni letnji šahovski turnir pod nazivom "Srbija open 2024", (od 12. do 21. jula), održao se u hotelu "Metropol Palas" u Beogradu na kom je učestvovalo 463 učesnika iz čak 36 država. 

Ove godine, u okviru festivala, odigrano je 13 različitih turnira sa ukupnim nagradnim fondom preko 35.000 evra.

"Metropol Palas" se u prošlosti pokazao kao sjajan domaćin šahovskih manifestacija, a tako je i ove godine bilo, kada je ponovo ugostio neke od najboljih šahista širom sveta. 

Poslednjeg dana takmičenja održana je i svečana ceremonija kojom je i zvanično završen četvrti po redu Međunarodni letnji šahovski festival. 

Srbija open 2024 Alo
 

PET OD PET Ubedljiv trijumf Sarane u brzopoteznom šahu na "Srbija open-u 2024"

Prisutnima se najpre obratio direktor turnira, Vladimir Šakotić. 

- Želim da se zahvalim Šahovskom savezu Srbije na čelu sa predsednikom Draganom Lazićem. Imali smo jedan jako uspešan festival. Znamo put kojim dalje treba da idemo da ova priča bude još bolja i masovnija. Svima koji danas odlaze iz Beograda, želim srećan put i da se ponovo vidimo na istom mestu ili ui nekom drugom gradu u Srbiji - poručio je Šakotić. 

Zatim su dodeljene nagrade i pobednicama u masters kategoriji. Uručila ih je Aleksandra Adžić ispred kompanije "Milenijum tim".

Srbija open 2024 Alo
 

Treće mesto je pripalo Marini Gajčin iz Srbije (600 evra), drugo Žozefini Hajneman iz Nemačke (800 evra), a prvo Bat-Erden Mungunzul iz Mongolije (1.000 evra). 

Srbija open 2024 Alo
 

I na kraju, predsednik Šahovskog saveza Srbije, Dragan Lazić, uručio je regularne nagrade najboljim šahistima u masters kategoriji. 

Prvo mesto: Eltaj Safari - Azerbejdžan (5.000 evra) 

Drugo mesto: Ariel Erenberg - Izrael (2.155 evra)

Treće mesto: Sabino Brunelo - Italija (1.655 evra) 

Predsednik Šahovskog saveza Srbije, Dragan Lazić, imao je završnu reč.

- Ponosan sam na čitavu organizaciju na čelu sa direktorom turnira Vladimirom Šakotićem, ali i na sudijsku organizaciju. Zahvalio bih se svim takmičarima, državi, Ministarstvu sporta, sponzorima...Nema sumnje da će ovaj festival i dalje da raste i to bih iskreno i voleo. Još jednom, hvala svima, proglašavam turnir zatvorenim - poručio je Lazić. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading