ODBOJKAŠI SRBIJE POLEĆU NA OLIMPIJSKE IGRE Igrači su motivisani i svesni da mogu da naprave iznenađenje

17:20 | 23-07-2024

Ostali sportovi 0

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da su igrači motivisani i svesni da mogu da naprave iznenađenje na Olimpijskim igrama u Parizu

Igor Kolaković

- Jako smo dobro radili u pripremnom periodu, možda i najbolje otkad sam ja selektor reprezentacije. Igrači su bili fokusirani i motivisani, svesni su da mogu da naprave iznenađenje i rešeni su da to i urade - rekao je Kolaković na konferenciji za medije održanoj na aerodromu "Nikola Tesla".

Kolaković je rekao da je olimpijski turnir biti izuzetno jak.

- Za razliku od ženskog, na muškom turniru učestvuje 11 od 12 najboljih selekcija planete i konkurencija je znatno jača - dodao je Kolaković.

Kapiten Uroš Kovačević ne beži od uloge austajdera.

SELEKTOR PRESEKAO Ovo je tim Srbije za Pariz

- Ova generacija je zaslužila da se nađe na Olimpijskim igrama, posle dva neuspeha u Rio de Žaneiru i Tokiju. Presrećan sam što ova generacija može da kruniše karijere učešćem na Olimpijskim igrama. Idemo kao autsajderi, ali nadamo se najboljem kao i uvek - istakao je Kovačević.

Marko Podraščanin se nadovezao na priču o austajderima.

- Velika nam je svima čast što smo posle 12 godina ponovo deo olimpijskog tima. Plasman u Pariz je uspeh, ali mislim da ne bi trebalo na tome da se zadržimo. Dobili smo grupu po meri i sledeći cilj nam je plasman u četvrtfinale. To što smo autsajderi bi trebalo da nam bude motiv da što bolje odigramo i da se vratimo nasmejani - izjavio je Podraščanin.

Srbija će u Parizu igrati u grupi A protiv Francuske, Slovenije i Kanade. U grupi B igraće selekcije Poljske, Egipta, Brazila i Italije, a u grupi C Japan, Nemačka, Argentina i SAD. Plasman u četvrtfinale izboriće po dve selekcije iz sve tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading