ČAST NAM JE DA PREDSTAVLJAMO ZEMLJU Srpski plivači i džudisti jedva čekaju početak Olimpijskih igara

19:47 | 23-07-2024

Ostali sportovi 0

Srpski plivači, džudisti i stonoteniserka Izabela Lupulesku rekli su danas, pred poletanje za Pariz na Olimpijske igre, da su spremni da se pokažu u najboljem svetlu i pruže maksimum

Velimir Stjepanović

Na konferenciji za medije plivača govorili su selektor Dušan Veličković i plivači Anja Crevar, Andrej Barna i Velimir Stjepanović.

- Od velikog značaja je što imamo tim sa pet plivača na Olimpijskim igrama, to će nam doneti veću energiju svima - izjavio je Veličković. 

- Velika mi je čast što treći put predstavljam Srbiju na Olimpijskim igrama. Želim da i sebe i zemlju predstavim u najboljem svetlu i da pokažem svima ko sam i odakle dolazim - rekla je Crevar.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Ovo su mi četvrte Olimpijske igre i upoznat sam sa svime što nas tamo čeka. Jedna čekam da plivam i da se potrkam sa najboljima na svetu. Jedva čekam da se sa momcima iz zlatne evropske štafete borimo sa najbržim plivačima planete - podvukao je Stjepanović.

IZMAKLA MU MEDALJA Andrej Barna peti u Evropi

- Od početka sezone su Olimpijske igre glavni cilj, Evropsko prvenstvo je bilo kontrolno takmičenje na kom smo ostvarili veliki uspeh i osvojili medalje. U Parizu nas čeka naporan raspored, konkurencija je nikad jača iako je broj plivača manji nego na prethodnim Igrama - rekao je Barna.

Džudo reprezentaciju su na konferenciji za mediji predstavljali trener Vladimir Jovičić i borci Marica Perišić, Milica Nikolić i Strahinja Bunčić.

- Na prošlim Igrama smo imali pet, sad imamo šest takmičara i kao Savez i tim se nadamo konačno toj jednoj medalji, to bi bio veliki uspeh, ali potajno se nadamo da ćemo osvojiti i više od jedne medalje - rekao je Jovičić.

Milica Nikolić je rekla da je spremna da pruži maksimum na Igrama i da veruje da džudisti mogu da donesu medalje Srbiji. Marica Perišić je istakla da očekuje da pun kapacitet koji poseduje pokaže u Parizu i da nastavi kontinuitet osvajanja medalja sa velikih takmičenja.

Stonoteniserka Izabela Lupulesku rekla je da je ima ogroman motiv u Parizu posle odsustva sa prethodnih Olimpijskih igara. Njen trener Nikolae Lupulesku je dodao da će konkurencija biti izuzetno jaka i da mnogo toga zavisi od sutrašnjeg žreba.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading