Srbija je zemlja sporta - Fondacija Mozzart podržala letnje turnire

11:41 | 09-08-2024

Ostali sportovi 0

Na adrese lokalnih terena širom naše zemlje na kojima su organizovani brojni letnji turniri i ovog leta stigao je aplauz i glasna podrška Fondacije Mozzart.

Promo

Takmičenje u brzom šutiranju trojki, fudbal, basket, košarka igrali su se na centralnim gradskim trgovima širom Srbije. Lokalni sportski tereni su oživeli, a tribine u kraju bile ispunjene do poslednjeg mesta. Svaki postignuti poen brojnih ekipa na sada već tradicionalnom turniru u malom fudbalu u novobeogradskom bloku 37, kao i na basketu u Zaječaru i Čačku publika je nagradila gromoglasnim aplauzom.

Mozzarsport Promo/J.Vojinović
 

 

Bodrili su se i najbolji trojkaši na stadionu malih sportova, popularnoj „Kocki” u Vrnjačkoj Banji, gde se već deceniju održava turnir u brzom šutiranju trojki. Narednog vikenda, uz podršku Fondacije Mozzart, Kruševac će biti domaćin spremnim basketašima gde će se na centralnom gradskom trgu održati turnir Basket 037.

Promo Promo/Vrnjačka Banja
 

 

„Kada se navija za sport, rekreaciju, zdrav život i prave vrednosti, Fondacija Mozzart je uvek u prvim redovima. Drago nam je što smo i ovog leta podržali veliki broj turnira širom Srbije kako bi mladi i u manjim mestima imali priliku da se druže i bave sportom. Nakon sjajno završene akcije Sto terena za jednu igru, početkom godine pokrenuli smo projekat Fudbal je više od igre, gde smo do sada u potpunosti izgradili tri nova terena za mali fudbal”, istakala je Milica Čakajac iz Fondacije Mozzart.

Mozzarsport Promo/J.Vojinović
 

 

Podrška je stigla i za studene Fakulteta organizacionih nauka koji su odmeravali snage na tradicionalnoj manifestaciji „Dani sporta“ u organizaciji ESTIEM-a. Tenis, fudbal, odbojka, košarka, šah samo su neki od sportova u kojima su studenti borili za svaki poen koji je Fondacija Mozzart nagrađivala, a prikupljena sredstva upućena su na adrese fondacija „Angelina“ i „Budi human“. Nije zaboravljen ni Međunarodni fudbalski turnir „Zlatibor kup“, koji je okupio decu uzrasta od sedam do 14 godina iz čak 15 zemalja. Na zlatnoj planini okupile su se ekipe iz Španije, Italije, Rusije, Portugala, sa Malte, kao i iz regiona, ali i daleke

Kine.
PODRŠKA I LETNJIM KAMPOVIMA

„Deci je potreban kontinuitet i posvećenost sportu, mislim da je to jedini način da se uspe u
današnjem, slobodno mogu reći ’ludom‘ sportu, koji je svake godine na sve višem nivou što
potvrđuju i ove Olimpijske igre. Da biste ostali na vrhu, morate biti konstantno posvećeni, ne
samo u odbojci, već u bilo kom sportu”, istakao je Podraščanin.

Tagovi:
šah
Ostali sportovi

Velika pobeda šahista, remi dama u sedmom kolu

20:59

18 septembar, 2024

Ostali sportovi

U sedmom kolu 45. šahovske Olimpijade u Budimpešti, muška reprezentacija Srbije ostvarila je jednu od najvećih pobeda poslednjih godina - naši momci su potpuno nadigrali selekciju Holandije sa 3:1 u meču gde krajnji rezultat nije realan, trebalo je biti i ubedljivije. Ženska reprezentacija igrala je nerešeno, 2:2, protiv selekcije Irana.

Komentari(0)

Loading