VATERPOLISTI RADNIČKOG U GRUPI SMRTI Kragujevac domaćin B grupe kvalifikacija za Ligu šampiona

23:43 | 13-08-2024

Ostali sportovi 0

U Kragujevcu će od 13. do 15. septembra biti održane kvalifikacije u B grupi za plasman u Ligu šampiona. Rivali Radničkog biće grčki Vuljagmeni iz istoimenog grada kod Atine, mađarski BVSC Zuglo iz Budimpešte i Mladost iz Zagreba. Žrebanje je danas obavljeno u Zagrebu, a opšte je mišljenje da su se Šumadinci obreli u izuzetno teškoj grupi, već prozvanoj “grupa smrti”.

VK Radnički

Drugi srpski predstavnik u kvalifikacijama je Šabac, koji će igrati u grupi D u Španiji. Sabadelj će ugostiti italijansku Ortiđu iz Sirakuze i francuski Pei d'Eks iz Eksa an Provans.

U grupi A igraće hrvatski Jug iz Dubrovnika, španska Barselona, crnogorski Jadran iz Herceg Novog rumunski Dinamo iz Bukurešta i bosanskohercegovačka Banja Luka, dok će se u grupi B nadmetati italijanska Breša, nemački Špandau iz Berlina, rumunska Oradea iz istoimenog grada, turska Enka iz Istanbula i grčki PAOK iz Soluna.

Samo pobednik će se plasirati u glavnu fazu. Radnički bi igrao sa aktuelnim šampionom Ferencvarošem iz Budimpešte, Jadranom iz Splita i gruzijskim Dinamom iz Tbilisija.

Šapčani bi u slučaju prolaza igrali sa Olimpijakosom iz Atine, italijanskom Savonom i Primorcem iz Kotora.

Novi Beograd će biti u grupi sa nemačkim Hanoverom, rukunskom Steauom iz Bukurešta i pobednikom grupe C.

Jedna grupa biće sigurno bez našeg kluba, a u njoj će igrati španska Barseloneta, francuski Marsej, mađarski Vašaš iz Budimpešte i pobednik kvalifikacione grupe A.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading